Risk management van derde partijen

Regelgevende instanties verwachten van bedrijven dat ze een robuust programma voor due diligence en doorlopend risicobewaking implementeren om hun belangen te beschermen.

De uitdaging hierbij is natuurlijk dat compliance een bewegend doel is, vooral voor multinationals, organisaties in sterk gereguleerde bedrijfstakken en bedrijven die werken met veel derde partijen, waaronder ook in het buitenland.

Voor het checken van die derde partijen is er nu Nexis® Entity Insight. De voordelen:

  • Wereldwijd, regionaal en lokaal nieuws uit premium gedrukte en online bronnen helpt u op de hoogte te blijven van negatief nieuws dat van invloed kan zijn op uw organisatie.
  • Monitoren van PEP's, sancties en waaklijsten zodat u voorkomt dat u mogelijk zaken doet met personen die zich schuldig maken aan zaken als omkoping en witwassen.
  • Bedrijfs-, markt- en branchebronnen stellen u in staat om financiële risico's te monitoren en snel te zien wanneer een kritieke klant, zakenpartner of leverancier onderhevig is aan achterstalligheids- of stabiliteitsrisico of een recent faillissement.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Entity Insight? Maak een afspraak via het formulier.

Blijf op de hoogte van wereldwijde risico's met de PESTEL analyse

Regelgevers verwachten dat bedrijven een robuuste due diligence procedure implementeren en deze doorlopend monitoren om hun belangen te beschermen en risico’s te voorkomen. Zeker wanneer een bedrijf veel samenwerkt met leveranciers en partners. Nexis® Entity Insight biedt een proactieve aanpak om de belangrijkste supply chain en third party risico's te managen en monitoren.

Gebruik de PESTEL-analyse voor uw bescherming

Nexis® Entity Insight is ontworpen voor inkoopafdelingen, supply chain management en compliance professionals, en maakt gebruik van een eigen risico-algoritme gebouwd rond de PESTEL-analyse: politieke, economische sociologische, technologische, juridische en ecologische factoren. Deze analyse voorziet een context voor risico media monitoring.

Met de flexibele maatwerkfuncties kunt u het niveau van de PESTEL-analyse instellen, zodat deze optimaal aansluit bij uw risico-analyse. Door het toepassen van kleurcodering bij het niveau van dreiging - rood bij kritieke risico's, oranje bij waarschuwingen – kunt u goed anticiperen op het risico van een third party.

De voordelen van Nexis Entity Insight

Een off-the-shelf-oplossing voor veilige bedrijfsgroei

  • Direct. Duizenden nieuwsbronnen in realtime controleren.
  • Geloofwaardig. Gebaseerd op uitgebreide en toonaangevende nieuwscontent vanuit de hele wereld.
  • Bruikbare inzichten. Gebruik algemeen geaccepteerde branchenormen om uw wereldwijde bedrijfsrisico's te controleren en beperken.

Nexis® Entity Insight helpt om uw bedrijf te beschermen tegen:

item icon
Reputatierisico's

Blijf alert op mogelijke problemen in de media, om schade aan uw merk en uw bedrijfsimao te vermijden

item icon
Regelgevingrisico's

Houd u aan de regelgeving door het proactief monitoren van leveranciers en third-party's en wees compliant met lokale en mondiale standaarden

item icon
Financiële risico's

Doorzie de financiële risico's en voorkom de negatieve impact van het niet naleven van regels die die kunnen leiden tot boetes, schikkingen en saneringsmaatregelen

item icon
Strategische risico's

Identificeer nieuwe leveranciers en nieuwe markten met een robuust due diligence proces dat voldoet aan de verwachtingen van de strategische partners

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs