Datasets voor uw big data-analyses

Samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven wordt steeds vaker gezien als de sleutel tot nieuwe inzichten en innovaties op het gebied van big data. Wat zijn de achtergronden van deze trend? Dit soort samenwerkingsverbanden zijn eigenlijk altijd een win-win situatie: bedrijven krijgen toegang tot de allerbeste gegevenswetenschappers in de meest uiteenlopende vakgebieden die namens hen gegevens analyseren en interpreteren. En universiteiten kunnen rekenen op financiële steun in tijden waarin de overheid steeds minder geld beschikbaar stelt voor onderzoeksgerelateerde data-analyse.

Relevante big data voor trendanalysetools

Universiteiten beschikken vaak over een gigantisch computervermogen, briljante academici en gemotiveerde gegevenswetenschappers. Wat ze echter niet altijd hebben, zijn relevante datasets die de basis kunnen voorkomen voor machine learning, analyses en onderzoeken. De oplossing is Nexis Data as Service, waarmee u zelf beslist welke data u nodig heeft en die u kunt integreren in uw eigen database of systeem.

Nexis® Data as a Service levert de brandstof voor uw big data-analyses:

  • Een uitgebreid archief van nieuwsartikelen en juridische data om algoritmes voor machine learning mee te voeden en hierdoor trends te herkennen in de media-aandacht
  • Het laatste nieuws (print en offline), plus social-mediareacties, die u voor verschillende data-analysedoeleinden kunt gebruiken om inzicht te krijgen in consumententrends en merkwaarde.
  • Branche-informatie, patentgegevens en juridische informatie ter ondersteuning van sectorgerichte samenwerkingen op het gebied van statistische experimenten, data-analyses en de ontwikkeling van innovatieve producten.
  • Ondersteuning van natuurlijke-taalanalyse met nieuws over hedgefondsen, financiële bedrijfsgegevens, hiërarchieën en informatie over fusies en acquisities, en andere alternatieve gegevens om predictive analytics toe te passen op marktgedrag en investeringsbesluiten.

Door te kiezen voor een ervaren Data as a Service-provider zoals Nexis DaaS kunnen universiteiten gebruikmaken van data-integraties met flexibele API's die genormaliseerde big data  in een semigestructureerd XML-formaat aanleveren. Hierdoor kunnen universiteiten hun eigen tags en andere verrijkingen toevoegen om te voldoen aan de unieke vereisten van hun actuele onderzoek. En bij het ophalen van gegevens kunnen ze rekenen op onze betrouwbare thematische classificaties om de meest relevante datasets te herkennen en gebruiken, om zo snel mogelijk tot nieuwe inzichten te komen.


Praat met een Nexis® Data as a Service specialist over de verschillende soorten big data die u nodig heeft om uw algoritmes voor machinaal leren, historische-trendanalyses en meer te voeden.
>> neem contact op via het formulier


Bekijk de klantcase van
Hebrew University of Jerusalem

Ruwe gegevens met
Nexis® data-integratie

Big Data

Diep en breed gegevensportfolio voor uw financiële, bedrijfs-, risico-, academische en merkonderzoek en vele andere toepassingen.

Flexibele integratie

Via eenvoudig te integreren API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft.

Metadata

De content wordt verrijkt op basis van semantische analyse om uw onderzoek voor kwantitatieve en kwalitatieve gegevensanalyse.

Ervaren partner

Al meer dan 45 jaar een betrouwbare data-aggregator die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties.

Krijg toegang tot ons ontwikkelaars portal
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs