Betrouwbare data voor uw data-analysetools

In de financiële wereld – en zeker bij hedgefondsen en hoogfrequente handel – kunnen predictive analytics de nauwkeurigheid en snelheid van uw beslissingen verbeteren. Zo wordt er in de aandelenhandel gebruikgemaakt van algoritmes die signalen in een enorme diversiteit aan gegevens herkennen – om zodoende binnen een fractie van een seconde te beslissen of bepaalde aandelen gekocht of verkocht moeten worden. Maar algoritmes voor machine learning zijn natuurlijk nooit beter dan de gegevens die ze als input krijgen.

Op basis van onze decennialange ervaring als contentaggregator biedt Nexis Data as a Service (DaaS) actuele en historische nieuwsgegevens, bedrijfsgegevens, financiële gegevens, wettelijke en juridische informatie en nog veel meer. De enorme hoeveelheid bronnen  waarover wij beschikken wordt aangevuld met robuuste verrijking en datanormalisatie om ervoor te zorgen dat u de juiste gegevens vindt en dat deze via eenvoudig te integreren API's worden doorgestuurd naar uw data-analysetools.

Met Nexis DaaS krijgt u toegang tot content die geschikt is voor de meest uiteenlopende data-analysemethodes. Dit systeem gebruikt:

Datasets voor machine learning als input voor uw investeringsbeslissingen

 • Volg de internationale megatrends, evenementen en patronen in een bepaalde periode, of kijk naar andere factoren die kunnen wijzen op mogelijke investeringskansen of -risico's.
 • Verbeter uw inzicht in de algemene en financiële prestaties van mogelijke investeringsobjecten door secundaire gegevens te analyseren.
 • Gebruik historische-trendanalyses om te anticiperen op de toekomstige prestaties van uw portfolio en deze te verbeteren.
 • Voer data-analyses uit die gebruikmaken van entity linking en tags die de datum en het tijdstip van ontstaan registreren om fusie- en acquisitie-activiteiten te volgen.

Een strategische voorsprong krijgen in uw markt met big data analyses

 • Regressiemodellen met alternatieve data voeden om meer inzicht te krijgen in de directe effecten en fiscale langetermijngevolgen die besloten liggen in bedrijfs- en branchegegevens, en economische gegevens.
 • Innovatieve producten en diensten leveren en de loyaliteit van uw klanten verhogen door met behulp van big data meer te weten te komen over het merksentiment, de marktomstandigheden, technologische trends en nog veel meer.
 • Internationale bronnen onderzoeken op productlanceringen, bedrijfsuitbreidingen, bestuurswijzigingen, technologische initiatieven of financieringsevenementen voor uw strategische planning.

Governance op basis van risicomanagement gegevens

 • Uw operationele en juridische risico's beperken met vrijwel direct inzicht in PEP's en andere risicogerelateerde datasets.
 • Uw financieel management verbeteren met data-analyses die erop gericht zijn om het rendement op uw vermogen te maximaliseren en de risico's zoveel mogelijk te beperken.

Praat met een Nexis® Data as a Service-specialist om te ontdekken hoe onze eenvoudig te integreren API's en verschillende datasets u kunnen helpen om beter geïnformeerde bedrijfsbeslissingen te nemen.


Neem contact met ons op

Ruwe gegevens met
Nexis® data-integratie

Big Data

Diep en breed gegevensportfolio voor uw financiële, bedrijfs-, risico-, academische en merkonderzoek en vele andere toepassingen.

Flexibele integratie

Via eenvoudig te integreren API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft.

Metadata

De content wordt verrijkt op basis van semantische analyse om uw onderzoek voor kwantitatieve en kwalitatieve gegevensanalyse.

Ervaren partner

Al meer dan 45 jaar een betrouwbare data-aggregator die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties.

Krijg toegang tot ons ontwikkelaars portal
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs