Risicomanagement met
Adverse Media screening

Uitgebreide due diligence en een voortdurende monitoring zijn noodzakelijk voor ondernemingen om effectief te zijn in het risicomanagementproces. Door negatief nieuws te screenen via de Nexis Metabase Adverse Media Feed krijgt u waardevolle inzichten om zo beter om te gaan met de voortdurende regulerende, reputationele, financiële en strategische risico's die u dagelijks tegenkomt. Dit helpt u bij het inrichten van een optimaal risk management proces ingericht.

Waarom de Nexis® Metabase Adverse Media Feed zo waardevol is:

  • Een exacte adverse media-monitoring ondersteunt de voortdurende acties om risico's in te dammen en kan de reputatie van een onderneming verbeteren als ook mogelijk misbruik van regelgeving voorkomen.
  • Door de mogelijkheid om de inhoud van adverse media te bepalen en welke talen hierbij in overweging moeten worden genomen, ontwikkelen organisaties een op maat gemaakte adverse media feed-ervaring.
  • In vergelijking tot statische, niet-flexibele oplossingen, biedt de aanpasbare Nexis® Metabase Adverse Media Feed bedrijven een sterkere onafhankelijkheid en een bredere kennis van near-real-time risico's uit de media.

Feiten en cijfers

Nexis® Metabase Adverse Media Feed wordt gevoed met:
item icon
3,5 miljoen artikelen per dag
item icon
meer dan 80.000 nieuwsbronnen
item icon
125 beschrijvende toegevoegde metadata
item icon
7.000 unieke thema’s (onderwerpen en bedrijfstakken) meer dan 80.000 nieuwsbronnen

Negatief nieuws screenen met LexisNexis

LexisNexis heeft een unieke verzameling van (inter)nationale gegevens in haar database. Van nieuws tot bedrijfsinformatie en financiële gegevens. Het screenen van negatief nieuws is een aanvulling op twee van onze oplossingen:
  1. Met Nexis® Data as a Service (DaaS) integreert u onze relevante, historische en actuele onbewerkte data in uw eigen systemen. Breng uw big data- onderzoeksinitiatieven naar een nieuw niveau of bied gespecialiseerde Artificial Intelligence (AI) -applicaties en risicobeheersystemen met de juiste brandstof.
  2. Nexis Diligence is een effectieve screening oplossing waarmee u derde partijen kunt screenen. Dit aan de hand van bijvoorbeeld PEP- en Sanctielijsten, UBO-data en zwarte lijsten. Maar dus ook aan de hand van negatieve vermeldingen in het nieuws.
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs