Data bestanden kopen?
Hier vindt u wat u zoekt

Wij zijn LexisNexis en wij bieden een unieke collectie aan van internationale data, aangevuld door normalisatie en verrijkt met metadata. Met de Nexis® Data as a Service (DaaS) service  integreert u onze relevante, historische en actuele onbewerkte data in uw eigen systemen. Breng uw big data- onderzoeksinitiatieven naar een nieuw niveau of bied gespecialiseerde Artificial Intelligence (AI) -applicaties en risicobeheersystemen met de juiste brandstof.

Waar vindt u de data die u nodig heeft voor uw verschillende data-initiatieven? Bij LexisNexis®! Een betrouwbare dataprovider die organisaties al meer dan 40 jaar toegang geeft tot een ongeëvenaarde collectie van o.a. nieuws, bedrijfsinformatie en juridische bronnen.

Data as a Service bronnen

Hoe wordt Nexis® Data as a Service geleverd?

Er zijn diverse API’s (Application Programming Interface) beschikbaar die speciaal worden afgestemd op uw behoeften. Hiermee kunt u:

 • Gegevens zoeken op de servers van LexisNexis met behulp van onze gepatenteerde, in-house bedrijfsapplicaties of een door LexisNexis goedgekeurde oplossing van een externe leverancier; of
 • Grote hoeveelheden gedownloade content hosten op u eigen servers, bijvoorbeeld voor datamining, machine learning of kunstmatige intelligentie.
 • Werknemers, leveranciers en zakelijke partners maar ook uw eigen organisatie screenen op een vermelding van negatief nieuws.

Nexis® DaaS wordt geleverd met verschillende opties, zodat u de oplossing kunt kiezen die het best aansluit bij uw specifieke content behoeften, technische infrastructuur en risicoprocedures.

Web Services Kit (WSK)

De Web Services Kit (WSK) kan uw systemen voorzien van uiteenlopende content – zoals nieuws, bedrijfsinformatie, sancties, watchlists en PEP's, en rechtszaken – voor een uitgebreide due diligence. Daarnaast kunnen er op een eenvoudige manier 25.000 zoekopdrachten per dag mee worden uitgevoerd:

 • Voer de gewenste zoektermen in
 • Een in-house applicatie vertaalt de aanvraag en stuurt hem naar WSK
 • De resultaten worden teruggestuurd als XML
 • Uw applicatie zet dit om in een leesbaar formaat

API's voor sancties en PEP's

Via externe leveranciers biedt Nexis® DaaS ook:

 • Een risico-API die uitsluitend gericht is op sancties en PEP's , voor een eenduidig beeld en uitgebreide informatie over personen of entiteiten.
 • Sancties, watchlists, blacklists en PEP's die op uw servers worden gehost.

Metabase

Metabase richt zich op nieuws en sociale media en verzamelt een combinatie van toonaangevend, actueel nieuws en online nieuwsberichten met een archiveringstijd van 6,5 jaar. Deze gegevens zijn beschikbaar in een aantal formaten:

 • Metabase Firehose zorgt voor (bijna) realtime contentdekking met de mogelijkheid om elke 10 seconden te verversen of gegevens direct te streamen
 • Metabase Filters: Met meer dan 40 filteroperators kunt u praktisch realtime ruis elimineren en zeer specifieke filters formuleren.
 • Metabase Search kunt u content van de afgelopen 100 dagen doorzoeken, met volledige en directe toegang tot de dataset van Firehose.

Risicomanagement met
Adverse Media screening

Uitgebreide due diligence en een voortdurende monitoring zijn noodzakelijk voor ondernemingen om effectief te zijn in het risicomanagementproces. Door negatief nieuws te screenen via de Nexis Metabase Adverse Media Feed krijgt u waardevolle inzichten om zo beter om te gaan met de voortdurende regulerende, reputationele, financiële en strategische risico's die u dagelijks tegenkomt. Dit helpt u bij het inrichten van een optimaal risk management proces ingericht.

Download een PDF over Nexis® Metabase Adverse Media

Wie gebruikt Nexis Data a a service?

Organisaties die bruikbare inzichten willen halen uit onze groeiende bronnencollectie, zoals:

Waar bent u naar op zoek? Wij vertellen u graag meer over onze data en waar u deze voor kunt gebruiken!
U kunt contact met ons opnemen via het formulier.

Krijg toegang tot ons ontwikkelaars portal
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs