Toegang tot datasets om van te dromen

Innovatie, groei en vooruitgang vragen steeds vaker om data. Big Data baant zich een weg door een toenemend aantal bedrijfsprocessen. Om betere beslissingen te nemen en nieuwe praktische inzichten op te doen zijn interne datasets voor de meeste organisaties allang niet meer toereikend.

Hoe vindt u de data die u nodig heeft voor uw analyses, onderzoeken en product- of dienstontwikkelingen? Met Nexis® Data as a Service (afgekort tot DaaS) integreert u onze relevante, actuele én historische data in de eigen systemen van uw organisatie. Het brengt Big Data naar een nieuw niveau, met mogelijkheden voor Artificial Intelligence (AI)-toepassingen en risicobeheer op basis van de beste bronnen.

De meest complete database

Data as a Service bronnen

Neem contact op

Ontdek de voordelen van
Nexis® Data as a Service

item icon
Big data

Benut Big Data vanuit een diep en breed gegevensportfolio. Ideaal voor financieel, bedrijfs-, risico-, academisch en merkonderzoek.

item icon
Flexibele integratie

Onze semi-gestructureerde datasets integreert u eenvoudig via een BULK- of RESTful API. Ervaar onze flexibele oplossingen.

item icon
Metadata

Onze data inclusief metadata maakt zoekopdrachten nauwkeuriger, verbetert de relevantie en garandeert snellere resultaten.

item icon
45+ jaar ervaring

LexisNexis is al meer dan 45 jaar de betrouwbare data-partner voor tal van bedrijven, overheden en juridische organisaties.

Data Integration-as-a-Service:
hoe werkt het?

Voor onze DaaS-oplossing zijn diverse API’s beschikbaar, de zogeheten Application Programming Interfaces. We stemmen die flexibel af op de specifieke behoefte. Zo helpen we gegevens te doorzoeken op onze servers en die van goedgekeurde externe leveranciers. We bieden mogelijkheden om grote hoeveelheden gedownloade content te hosten op uw eigen servers voor datamining, machine learning en kunstmatige intelligentie. En we creëren mogelijkheden om (zeer) grote aantallen werknemers, leveranciers en zakelijke partners te screenen op eventueel negatief nieuws.

Uiteraard heeft u de keuze uit een aantal verschillende opties:

 • Web Services Kit (WSK)
  Ideaal voor nieuws, bedrijfsinformatie, sancties, watchlists, PEP’s en rechtszaken, dus voor een uitgebreide due diligence. Voer tot 25.000 zoekopdrachten per dag uit, met resultaten vanuit een XML-bestand in een handig leesbaar formaat.
 • API’s voor sancties en PEP
  Specifiek op zoek naar een oplossing voor sancties en PEP’s? LexisNexis Data-as-a-Service heeft een risico-API via externe leveranciers voor sancties, watchlists, blacklists en PEP’s om op de eigen server te hosten.
 • Metabase voor nieuws en social media
  Toonaangevend, actueel en online (social) nieuws van de afgelopen 6,5 jaar verzamelen? Dat kan met metabase, waarin de data beschikbaar is in (bijna) realtime, met 40 filteroperators om alle ruis te elimineren en met de mogelijkheid om alles tot 100 dagen terug grondig te doorzoeken.

Zoekt u een Data-as-a-Service-oplossing voor risk management of om te screenen op negatief nieuws? Dankzij Nexis Metabase Adverse Media Feed krijgt u de inzichten die de dagelijkse regulerende, reputationele, financiële en strategische risico’s actief monitoren.

Neem contact op

LexisNexis DaaS:
wie maken er gebruik van?

 • Financiële dienstverleners
  Onze data biedt de basis voor bijvoorbeeld kwantitatieve modellen en voorspellende analyses uit incident-prijscorrelaties.
 • Gegevenswetenschappers (Data Scientists)
  Ervaar de mogelijkheden om product-/markttrends te analyseren. Bovendien is de data ideaal als input voor machine learning-applicaties.
 • Specialisten in risico’s en leveranciersmanagement
  Volg informatie over sancties en analyseer nieuws voor due diligence en de risicobewaking binnen het portfolio.
 • PR-, marketing- en salesprofessionals
  Identificeer signalen in reacties op het nieuws en op de verschillende social media. Gebruik data over concurrenten, merkportfolio’s en klantinzichten.
 • Academisch onderzoekers
  Integreer historische en actuele gegevens voor onderzoek, ontwikkeling, trendanalyses en belangrijke innovaties.

Data-as-a-Service:
ontdek de mogelijkheden

Benieuwd hoe onze Data Integration-as-a-Service voor uw organisatie van waarde kan zijn? Of heeft u specifieke vragen over de API’s, de toepassingen of de manier waarop we onze data kunnen aanleveren? Stel ons uw vragen via het formulier of bel ons, dan vertellen onze data-consultants u er graag meer over.

Of bekijk de brochure

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs