Big data voor uw risk management proces

Big data speelt een cruciale rol in het risk management proces. Hierdoor kan een organisatie alle risico's checken, monitoren en managen. Maar ook trends voorspellen (predictive analytics) of zelfs omzetten naar commerciële kansen. Voorwaarde voor succes is wel dat de data die u gebruikt voor risk management correct, up-to-date en volledig is. Maar waar vindt u deze data?

Met Nexis Data as a Service krijgt u toegang tot de data naar uw keuze, waarmee u uw due diligence- en monitoringsystemen voorziet van relevante content. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een gelicentieerd archief met internationale nieuwsgegevens die tot wel 40 jaar teruggaan voor uw trendanalyses
 • Actuele traditionele en online nieuwsgegevens om signalen van verhoogd consumentenactivisme, groeiende druk van investeerders of collectieve aanklachten van aandeelhouders te identificeren voor optimaal beheer van reputatierisico's
 • Bedrijfs- en branche-informatie inclusief financiële gegevens, maar ook gegevens over concerns en economisch eigendom
 • Juridische informatie, variërend van internationale verdragen en rechtbankverslagen  tot volledige, internationale octrooigegevens
 • Informatie over sancties, volglijsten en politiek prominente personen (PEP's), om juridische risico's tijdig te kunnen herkennen

Door te vertrouwen op Nexis DaaS kunt u data-analyses en -interpretaties uitvoeren om efficiëntere en effectievere processen te ontwikkelen om het risico op reputatieschade, of juridische, financiële en strategische bedrijfsrisico's, te beperken.

Maak statistische modellen en voer trendanalyses uit

Met Nexis DaaS krijgt u toegang tot meer gegevens en kunt u uw due diligence- en monitoringsystemen voorzien van relevante, internationale content die bij uitstek geschikt is voor risicobeperking. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Gebruik gespecialiseerde internet datafeeds om uw klanten te controleren op zwaarwegende sancties en gegevens van PEP's voor een eenduidig antwoord, maar ook om aanvullende informatie te verzamelen over personen of bedrijven.
 • Wetswijzigingen en negatief nieuws volgen op basis van trefwoorden die betrekking hebben op klanten, leveranciers en derden.
 • Gelicentieerd nieuws, sancties, PEP's en bedrijfsprofielen integreren in uw due diligence-systeem om eventuele risico's beter te begrijpen en beheersen.

Eenvoudig te integreren API's en gespecialiseerde datafeeds:

Afhankelijk van de datasets die u nodig heeft, kunt u met onze API's:

 • gegevens zoeken op de servers van LexisNexis met behulp van onze gepatenteerde, in-house bedrijfsapplicaties of een door LexisNexis goedgekeurde oplossing van een externe leverancier.
 • content gebruiken voor machine learning, predictive analytics of andere kunstmatige-intelligentietoepassingen.
 • Een risicomanagement-API die uitsluitend gericht is op sancties, volglijsten en compliance van PEP's, voor een eenduidig beeld en uitgebreide informatie over personen of entiteiten.


Praat met een Nexis® Data as a Service specialist over uw specifieke big data-behoeften om te zien welke datasets en eenvoudig te integreren API's de prestaties van uw leveranciersmanagement kunnen verbeteren.

>> neem contact op via het formulier

Ruwe gegevens met
Nexis® data-integratie

Big Data

Diep en breed gegevensportfolio voor uw financiële, bedrijfs-, risico-, academische en merkonderzoek en vele andere toepassingen.

Flexibele integratie

Via eenvoudig te integreren API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft.

Metadata

De content wordt verrijkt op basis van semantische analyse om uw onderzoek voor kwantitatieve en kwalitatieve gegevensanalyse.

Ervaren partner

Al meer dan 45 jaar een betrouwbare data-aggregator die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties.

Krijg toegang tot ons ontwikkelaars portal
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs