Media monitoring met Newsdesk

In de aanloop naar en tijdens het EK Voetbal 2021 monitort LexisNexis de media-aandacht rondom dit grote evenement aan de hand van onze media monitoring - en analyse tool Newsdesk.

Hieronder vind je een aantal interactieve grafieken met realtime informatie. Het betreft berichtgeving van de afgelopen 60 dagen (tenzij anders vermeld). In de analyses zijn zowel in print als online verschenen berichten meegenomen uit diverse (inter)nationale media.

Equal game?

Al voor het EK begon lanceerde de UEFA de Equal Game campagne. Aanvankelijk pakte de media dit nog niet echt op. Tot eind juni, toen de discussie los ging over antihomowetgeving in Hongarije en wel of geen regenboogkleuren in het stadion. En toen ging de media los, zoals te zien is in de grafiek.

Share of voice van de biermerken

Als van ouds spelen veel biermerken met een actie en reclame in op de oranjekoorts. Bekijk in deze grafiek welk merk het grootste aandeel heeft in de berichtgeving.

Personen in het internationale nieuws 

Welke trainers en voetballers krijgen de meeste media-aandacht in de (inter)nationale media tijdens de afgelopen 30 dagen?  Je ziet in in deze word cloud.

Berichtgeving in de loop van de tijd

In deze grafiek kijken we naar het volume van de berichtgeving in de Nederlandse media: zien we de oranjekoorts al groeien?

Supermarkt campagnes

Ook de supermarkten bedenken graag acties rondom het EK Voetbal. Van capes tot shirts, je kunt er echt niet omheen. Welke supermarkt scoort het beste qua hoeveelheid berichten in de media?

Personen in de Nederlandse media

Eerder keken we al naar welke personen veel genoemd worden in de media wanneer het om het EK voetbal gaat. Maar hoe ziet het met de personen die het meest genoemd worden in de Nederlandse media? Dat zie je in onderstaande grafiek.

Jouw bedrijf of evenement in de media

De grafieken op deze pagina zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je berichten uit de media kunt verzamelen en visueel kunt maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag dan een demo aan van onze media monitoring en- analyse oplossing Nexis Newsdesk.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs