Media monitoring met Newsdesk

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart monitort LexisNexis de media-aandacht voor politieke partijen, hun lijsttrekkers en hun verkiezingsthema’s.  Dit doen wij aan de hand van onze media monitoring - en analyse tool Newsdesk.

Hieronder vind je een aantal interactieve grafieken met realtime informatie. In de analyses zijn alleen online verschenen berichten meegenomen. Ga zelf op onderzoek uit en klik op informatie in de grafieken om de onderliggende data te bekijken.

Populaire onderwerpen: berichtgeving in de loop van de tijd

Bekijk in deze grafiek enkele onderwerpen die terugkomen in de verkiezingsprogramma's van de diverse partijen. Is er wellicht een verschil te ontdekken in de berichtgeving sinds eind 2020?


Share of voice grootste partijen

Een vergelijking tussen het aantal verschenen berichten over de 7 partijen met de meeste zetels tijdens de laatste verkiezingen (periode: 100 dagen).

Berichtgeving in de tijd per partij

Deze grafiek vergelijkt de berichtgeving over 7 politieke partijen en de ontwikkeling in hoeveelheid berichten gedurende de afgelopen 100 dagen.

Berichtgeving in de loop van de tijd: lijsttrekkers

Bekijk hier over welke lijsttrekker de meeste berichten zijn verschenen en of er verschillen zijn in het aantal berichten per lijsttrekker.


Berichtgeving nieuwe partijen

Aan de verkiezingen doen een aantal nieuwe partijen mee, hoe staat het met de berichtgeving over bijvoorbeeld BBB, Bij1 en Code Oranje?

Share of voice: nieuwe partijen

Bekijk in deze grafiek welke nieuwe partij het grootste (of kleinste) aandeel heeft in de berichtgevingen in online media (afgelopen 100 dagen).

Sentiment van de berichtgeving over een lijsttrekker

Niet alleen de hoeveelheid berichten is belangrijk maar ook de toon van die berichten. In onderstaande grafiek kijken we naar of de berichtgeving over vier van de lijsttrekkers in de afgelopen 100 dagen negatief, neutraal of positief van toon was.

Bekijk deze grafieken voor jouw merk, product of bedrijf!

Met Nexis Newdesk heb je een enorm aantal mogelijkheden om inzichtelijk te maken wie er wat en wanneer schrijft over jouw organisatie. In offline en online media. Benieuwd? Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs