Beter beleggingsresultaat met alternatieve data

Beleggingsbeheerders, banken, vermogensbeheerders en persoonlijke beleggers willen altijd een voorsprong op de concurrentie, en data-analyse is daarbij onontbeerlijk. Met dit in het achterhoofd wist een opkomend financieel adviesbedrijf dat het alternatieve data nodig had voor de ontwikkeling van eigen machine learning-algoritmes, IBM Watson natural language processing en kennisgrafieken achter het KI-beleggingsplatform.

De uitdaging

Op aanbeveling van verschillende betrouwbare bronnen zocht het bedrijf contact met Nexis® Solutions voor meer informatie over de mogelijkheden van Nexis® Data as a Service. Met een achtergrond in zowel kunstmatige intelligentie als financiële adviesdiensten, zagen de CEO en COO van het fintech-bedrijf de potentiële waarde van nieuws voor de analyse van trends en signalen als basis voor beleggingsbeslissingen.

Nieuws is bijvoorbeeld een rijke bron van data over voorgenomen wetgeving, bedrijfsresultaten, fusies en overnames, en andere gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de markt. Als beginnende start-up moest het bedrijf wel een nieuws-API vinden die aan hun databehoefte kon voldoen zonder al te hoge kosten.

De oplossing

Onze specialisten werkten nauw samen met de start-up om een Data as a Service-oplossing te ontwikkelen die kan meegroeien met de databehoefte en het budget van het bedrijf. Toegang tot de ontwikkelaarsportal van Nexis Data as a Service en voorbeelddata gaven de data-analisten en partners van het bedrijf vertrouwen in de bruikbaarheid, kwaliteit en consistentie van onze data en Metabase Filters API. Op basis van deze positieve feedback en onze flexibiliteit in het aanpassen van de datafeed – binnen financiële grenzen – begon het bedrijf met de integratie van data uit ons nieuwsarchief en andere data-subsets in zijn technologieën.

Het resultaat

Beleggingsstrategieën zijn steeds meer gebaseerd op data om aankoop-/verkoopbeslissingen te nemen en duurzame portefeuilles met een goed rendement op de lange termijn op te bouwen. Dit KI-gestuurd financieel adviesbedrijf is nu in staat om snel relevante data te verwerken, te analyseren en te vertalen naar bruikbare inzichten.

Nexis Data as a Service maakt dit eenvoudig, dankzij de diepte en breedte van onze nieuwsgegevens en verrijkingen die zorgen dat minder tijd en kosten gemoeid zijn met de verwerking van ongestructureerde data. Tegelijkertijd helpen de verrijkingen via de eigen LexisNexis® SmartIndexing Technology™ om de ruis uit big data te filteren met behulp van natural language processing, algoritmische semantische analyses en machine learning.

Ontdek hoe alternatieve data bruikbare inzichten voor jouw organisatie kunnen opleveren! Lees hier meer over Nexis Data as a Service of download deze case als PDF.