Seminar | Storytelling - 17 december 2019

21 November 2019 12:28

Jouw verhaal vinden en vertellen

Om de identiteit van een organisatie op een geloofwaardige manier te presenteren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de techniek van het verhalen vertellen. In het seminar ‘Storytelling: jouw verhaal vinden en vertellen’ behandelen we de kenmerken van storytelling en geven we je handvatten om  het verhaal van jouw organisatie te schrijven en te presenteren.

Het seminar was op 17 december 2019 in Amsterdam.

De presentaties

Storytelling, je hoort er veel verhalen over. Meestal over de story, maar hoe zit het met de telling? Geen verhaal is ‘vanzelf’ goed. Hoe je het vertelt, is net zo belangrijk. Jules Warnies en Zindzi Zevenbergen van Tekstwerf trekken dagelijks hun trukendoos open om lezers op het puntje van hun stoel te krijgen. Ze vertellen je graag hoe ook jij zegt: ‘Ik hoor het voor me!’ Bekijk de presentatie van Jules en Zindzi.

Storytelling begint bij een goed verhaal. Maar als je deze eenmaal hebt dan kan het een opgave zijn om het verhaal goed te presenteren. Jan Scheele organiseerde in zijn vrije tijd de afgelopen jaren 50 TEDx events wereldwijd en geeft tips over hoe je een volgende presentatie TED-waardig maakt. Bestel hier de digitale versie van de tips van Jan.

Een merkverhaal overbrengen was nog nooit zó lastig. De consument van nu heeft een ultra korte aandachtsspanne en multitaskt voortdurend tussen verschillende mediaplatformen. Martine Hammink, creative lead van mobile first creative agency 24AM, laat zien hoe je als merk in de 21e eeuw je verhaal vertelt. Bekijk de presentatie van Martine.

Je bent enthousiast begonnen met storytelling maar doe je dit wel goed? Marisse Douma, contentstrateeg van online marketingbureau Maxlead, vertelt welke situaties ze tegen komt bij klanten. Bekijk de presentatie van Marisse.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs