Het nut en noodzaak van data voor PR en communicatieprofessionals

LexisNexis organiseerde in samenwerking met de VPRA op 15 januari het seminar ‘Van buikgevoel naar data’, over het nut en noodzaak van data voor PR en communicatieprofessionals.

De wereld van communicatie en PR is continu aan verandering onderhevig. En de rol van de PR en communicatieprofessional verandert hierin mee door de steeds meer datagestuurde wereld. Waar de adviezen aan de opdrachtgevers nog vaak gestoeld zijn op ervaring, aannames, schattingen en buikgevoel, moeten de pr en communicatieprofessionals toe naar een meer data-gestuurd advies. Dit geeft je namelijk de kracht om wérkelijk te zien wat er gebeurt, zodat je tijdig kunt bijsturen. En hoe eerder je bijstuurt, hoe krachtiger je bent als communicatieadviseur.

Dataloos PR- en communicatie advies is eigenlijk niet meer van deze tijd. Helemaal niet in een wereld waarin reputatie een belangrijke KPI is geworden voor organisaties. Met data is reputatie uitstekend te managen voor pr en communicatieprofessionals. Wat een hamer is voor de timmerman, moet data zijn voor de PR- en communicatieprofessional.

Sprekers:

4 topsprekers uit het PR en communicatieveld bespreken de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van data, reputatie voor de PR en communicatieprofessional.

Betteke van Ruler foto
Betteke van Ruler
emeritus hoogleraar communicatiewetenschappen UvA,
Betteke bepleit de absolute noodzaak voor het gebruik van data én het doen van testen, als onmisbare informatiebron voor het communicatievak. Dit leidt ook tot een verandering van de rol van de communicatieprofessional naar de rol van sensemaker. Welke data zou je willen verzamelen als communcatieprofessional? Waarom verzamel je die data en vooral: wat doe je ermee? Betteke bepleit dat dat helemaal afhangt van jouw visie op communicatie en het communicatievak.

 

Eelke Alkema
Eelke Alkema
, senior expert Reputatiemanagement bij Achmea
Eelke laat aan de hand van voorbeelden zien hoe Achmea data gebruikt om te sturen en bij te sturen in de dagelijkse praktijk van corporate communicatie. Hij laat zien welke data je kunt gebruiken, hoe je die relevant maakt en hoe je ze in kunt zetten om de impact van communicatie vergroten.

 

Rene Gerhardus
René Gerhardus
, oprichter van Stakeholderwatch
StakeholderWatch is gespecialiseerd in continu real time marktonderzoek en helpt organisaties daarmee om de actuele staat van het stakeholdernetwerk in kaart te brengen en te monitoren. René laat zien hoe snel Stakeholderwatch met haar techniek onuitgesproken sentimenten live kan meten, zodat bestuurders en communicatieverantwoordelijken op tijd gecalculeerde beslissingen kunnen nemen.

 

Frank Peters
Frank Peters
, eigenaar van communicatiebureau Virtus Communications
Was er vroeger nog 24 uur om te reageren bij issue- of crisiscommunicatie, tegenwoordig heb je vaak minder dan 24 minuten. Frank Peters heeft jarenlange ervaring in het geven van communicatieadvies voor situaties met grote impact op uw reputatie, zoals crises, fusies, overnames en reorganisaties. Frank vertelt hoe het halen van informatie uit communicatiedata van essentieel belang is voor het geven van adviezen.

Bekijk hier een impressie van dit seminar
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs