Op donderdag 28 juni organiseerde LexisNexis een webinar over de gevolgen van de Wwft voor de vastgoedsector. Het webinar, speciaal voor makelaars, notarissen, assuradeurs en vastgoedondernemingen, werd gegeven door Frank van der Meulen LLM.  Na jaren belastingadvies te hebben gegeven, heeft hij zich ontwikkeld tot compliance specialist op het gebied van integriteitswetgeving (zoals de Wwft). Als adviseur en compliance officer levert hij onder meer diensten aan Wwft- en financiële instellingen.

Makelaars, taxateurs, notarissen, assuradeurs en vastgoedondernemingen hebben er reeds jaren allemaal mee te maken: iedereen moet voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). Op korte termijn wordt de nieuwe Wwft van kracht. Wat houdt dit in? Hoe organiseert u dit op kantoor? Hoe kunt u laten zien dat u hieraan voldoet? En wat gebeurt er als u het niet goed doet?

In dit webinar leggen we graag uit wat de gevolgen van deze nieuwe wet zijn voor de partijen in de vastgoedsector, wat de noodzaak is van het screenen van cliënten (en wat de gevolgen kunnen zijn als je het niet doet). Kortom: dit webinar is een must voor makelaars, assuradeurs, bankiers, accountants en taxateurs,

Tijdens het webinar worden de volgende onderwerpen besproken:

  1. Intro en kennismaking
  2. Noodzaak van cliënt onderzoek
  3. Noodzaak van controle op sancties/pep’s
  4. Veranderende wetgeving Wwft en de gevolgen voor de vastgoedsector
  5. Hoe werkt de toezichthouder, wat zijn de consequenties?
  6. Hoe kun je het screeningsproces automatiseren?

Bekijk hieronder het webinar terug.

Webinar kijken: Gevolgen Wwft voor de vastgoedsector

Spreker: Frank van der Meulen

Frank van der Meulen is een ervaren Senior Compliance Officer met een bewezen geschiedenis van werken in de juridische dienstverlening.
Sterke financiële professional met kennis van internationaal recht, internationale belastingen, bedrijfsfinanciering, belastingwetgeving en joint ventures.
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs