Terugtrekking van de VS uit de Iran Deal: wat gebeurt er nu?

Het terugtrekken van de VS uit de Iran Nuclear Deal: uitdagende tijden voor EU-bedrijven die zaken doen in Iran. Ondanks de minder ideale omstandigheden is zakendoen met Iran voorlopig nog mogelijk vanuit EU-perspectief. Mocht het sanctieregime van de VS echter volledig opnieuw worden opgelegd, dan kan dit u belemmeren om Iran-gerelateerde transacties na te streven, ondanks het feit dat u de geplande transacties onder het EU-sanctieregime Iran mag aangaan. Bepaal daarom zorgvuldig uw risico en of u hebt gezorgd voor de juiste en adequate niveaus van compliance.

Op 5 juli om 11 uur werd u door Sebastiaan Bennink, advocaat bij Wladimiroff advocaten bijgepraat over de gevolgen van het terugtrekken van de VS uit de Iran Deal. Gedurende het webinar werd ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Herinstellen van het Amerikaanse Iran sanctieregime.
  • Op welke termijn gaat dit spelen en wat betekent dit voor Europese bedrijven?
  • De EU Blocking Statute: Europese tegenmaatregel.

Bekijk hieronder het webinar terug of lees het artikel van Sebastiaan Bennink hierover op: https://www.evofenedex.nl/kennis/actualiteiten/vaarwel-teheran

Spreker: Sebastiaan Bennink

Sebastiaans praktijk richt zich op alle aspecten van het economische sanctierecht, exportcontrolewetgeving en daaraan verwante zaken zoals witwassen, terrorismefinanciering, fraude, omkoping en corruptie, en andere compliance-gerelateerde onderwerpen. Sebastiaan adviseert en staat cliënten ook regelmatig  bij in bestuursrechtelijke en strafrechtelijke procedures en andere handhavingskwesties, met inbegrip van interne onderzoeken, schikkingsonderhandelingen met en ‘voluntary self-disclosures’ aan nationale en buitenlandse toezichthoudende autoriteiten (VS, UK, EU en NL).

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs