Media monitoring met Newsdesk

Tijdens deze Olympische Spelen monitort LexisNexis de berichtgeving in de media met de hulp van onze media monitoring & - analyse oplossing Newsdesk.

Op deze pagina laten wij een selectie zien van grafieken uit Newsdesk. De informatie uit deze grafieken komt vanuit berichtgeving uit diverse (nationale en internationale) media in onze database.

De Olympische Spelen in de media

In deze grafiek kun je volgen hoeveel berichten er verschijnen in de media over deze Olympische Spelen.  Vaak blikken diverse media al vooruit op de Spelen, enkele maanden en weken voor de start. Tijdens het evenement neemt de berichtgeving logischerwijs toe, en zijn er soms ook ineens pieken te zien. In Newsdesk kun je dan bekijken welke artikelen zorgen voor een piek.

Berichtgeving per land

In welke landen schrijft de media het meest over de Olympische Spelen in Tokio? Hoe donkerder de kleur, hoe meer berichten. Heeft dit wellicht iets te maken met (de kans op) het behalen van medailles?

Olympische atleten om in de gaten te houden

Welke atleten domineren het Olympisch nieuws? Wij hebben er een aantal uitgekozen waar je vast over gaat horen. Wie krijgt er de meeste aandacht? In Newsdesk kun je de artikelen bekijken en ook checken of ze vooral positief, negatief of neutraal van toon zijn.

Share of voice Olympische sponsoren

Veel organisaties verbinden hun merk aan een groot evenement, als sponsor. Bij de Olympische Spelen is dit niet anders. Als organisatie wil je dan natuurlijk graag weten of jij meer in het nieuws komt hierdoor dan andere sponsoren. Aan de hand van deze grafiek kun je beoordelen wat het aandeel is in het nieuws per organisatie.

En, hoe doet jouw organisatie het in de media?

Op deze pagina hebt je slechts enkele voorbeelden gezien van wat er mogelijk is qua media monitoring - en analyse met Nexis Newsdesk. Vul het formulier in om meer te weten te komen over Newsdesk.

Of vraag een gratis mediascan aan van jouw organisatie. Je ontvangt binnen twee werkdagen de grafieken in jouw mailbox.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs