Wat is Anti Money Laundering (AML)

Anti Money Laundering (AML), ook wel anti-witwassen genoemd, is het uitvoeren van transacties om uiteindelijk illegaal verkregen geld om te zetten in legaal geld. Hoewel u zich als bedrijf netjes aan de regels houdt, wil dit niet zeggen dat uw partners zich aan dezelfde regels houden als u. Met name als u internationaal zaken doet, loopt u het risico dat de bedrijven of personen met wie u zaken doet niet betrouwbaar zijn. Het uitvoeren van een due diligence onderzoek naar uw partners, leveranciers maar ook klanten is daarom van essentieel belang.

De AML-wetgeving wordt steeds strenger voor financiële dienstverleners. Er moet voorkomen worden dat zij het witwassen van geld en/of terrorisme financieren.

Download hier de whitepaper over AML-wetgeving

Belang onderzoek ter voorkoming van witwaspraktijken

De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT) is in het leven geroepen om witwassen te voorkomen. Op grond van deze wet moeten financiële instellingen een melding doen van ongebruikelijke transacties, dit niet melden - al dan niet opzettelijk- kunnen een sanctie opgelegd krijgen.

Het is dus van groot belang dat bedrijven onderzoek doen naar hun partners, leveranciers en klanten. Nexis Diligence is de tool die u de mogelijkheid geeft om individuele personen en organisaties te screenen. Vul de naam van de organisatie of persoon in en doorzoek de database op relevante content. Hiermee heeft u uiteindelijk een professionele en veilige audit trail in handen.

Nexis Diligence biedt:

Bedrijfsinformatie en Profielen

Toegang tot meer dan 400 databases en meer dan 200 miljoen internationale, beursgenoteerde en particuliere ondernemingen.

Sanctie, PEP en Waaklijsten

Om er zeker van te zijn dat uw organisatie niet met een 'blacklisted' bedrijf werkt, screen het bedrijf tegen alle internationale sanctie, waaklijsten (1400 uit meer dan 80 landen) als OFAC, HM Treasury, FBI en meer 800.000 PEPs (Politically Exposed Persons);

Negatief nieuws check
Controleer bedrijven door te zoeken in meer dan 60.000 nationale en internationale nieuwsbronnen, waaronder kranten, blogs en online nieuws.

Juridische database
Zoek in onze krachtige juridische database naar internationale rechtzaken en uitspraken;

Biografieën
Graaf dieper in iemands achtergrond. Zoek in bronnen zoals Gale Biographies, SGA Executive Tracker, Professional Contacts, The Complete Marquis Who's Who Biographies en The Official Board Biographies.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs