Waarom crisiscommunicatie?

De impact van een crisis op een organisatie kan enorm zijn. Een crisis kan gaan om van alles en kan ontstaan uit een scala van situaties. Dat maakt het lastig een crisis te voorkomen. Waar u wel controle over heeft is hoe u de communicatie rondom een crisis aanpakt. Media monitoring kan hier een effectieve tool zijn. Journalisten, klanten en concurrenten besteden een groot deel van hun dag aan het volgen van de media. Tijdens een crisis is het belangrijk dat u weet wat zij daar zien en wat zij delen met hun netwerk over uw organisatie, product of merk tijdens een crisis.

Voor, tijdens én na crisis - Ontdek onze media monitoring oplossing

Wat is crisiscommunicatie?

Crisiscommunicatie is het verzamelen, verwerken en verspreiden van informatie die van belang is om een crisissituatie aan te pakken. Crisiscommunicatie wordt vaak in één adem genoemd met reputatie management. Want als een issue een crisis wordt en er wordt niet goed mee om gegaan dan kan het resultaat (blijvende) reputatieschade zijn. Dit wilt u natuurlijk voor zijn en dat kan door er voor te zorgen dat u  een plan heeft voor de communicatie rondom een crisis en daarna. Met een efficiënte en crisisstrategie en bijbehorende communicatie behoudt u het vertrouwen van stakeholders en bewaakt u de reputatie van uw organisatie.


Download ons ebook met praktische tips over de aanpak van crisis communicatie

Waarom kiezen voor LexisNexis?

Met onze grote database met informatie weet u zeker dat u alle informatie tot uw beschikking heeft die u nodig heeft om een complete check te kunnen doen van alle media-uitingen tijdens een crisis.
Met de media monitoring tool van LexisNexis kunt u:

Berichten volgen
Met de professionele media monitoring van LexisNexis bent u altijd optimaal geïnformeerd over de berichtgeving in alle media. Berichten volgen elkaar snel op. Door news alerts in te stellen ontvangt automatisch bericht over onderwerpen, organisaties en personen die voor u van belang zijn.

Bent u op de hoogte van de actualiteit
Het laatste nieuws vindt u direct in onze database. LexisNexis ontwikkelde geavanceerde tools waarmee u snel en eenvoudig alle media doorzoekt. Ook kunt u professionele media-analyses uitvoeren.

Bewaakt u uw imago
Met één zoekopdracht toegang tot 36.000 bronnen wereldwijd: zowel de traditionele en online pers, social media, als radio, tv en het web.

Specialist worden in risico- en reputatiemanagement
LexisNexis loopt al meer dan 40 jaar voorop op het gebied van intelligence, risico- en reputatiemanagement. Ook u kunt profiteren van onze uitgebreide kennis en expertise.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen om goed voorbereid te zijn op een crisis? Neem contact met ons op via het formulier of bel naar 020-485 3456.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs