De voordelen van
een digitale knipseldienst

Wilt u op de voet volgen wat er allemaal in de media wordt geschreven en dit makkelijk delen met uw collega's? Dat kan met een knipselkrant of knipseldienst. Veel organisaties hebben deze, vaak ook nog offline versie, met losse knipsels. Dat kan eenvoudiger: met een digitale knipselkrant!

Zonder geavanceerde tools is het maken van een digitale knipselkrant een tijdrovende klus. Om deze reden is het handig om LexisNexis in te schakelen. Met onze oplossing kunt u alle media monitoren, analyseren en delen via een interne nieuwsbrief/digitale knipselkrant. Het selecteren van de juiste zoektermen is daarmee een belangrijk onderdeel van de samenstelling van de knipselkrant en dat is waar wij naast onze tooling het verschil maken.

Met Newsdesk, een media monitoring tool, kunt u met een druk op de knop een digitale knipselkrant verspreiden. U kunt deze digitale knipselkrant automatiseren, zodat u er niet meer naar om hoeft te kijken. Nieuwsberichten worden dezelfde dag opgenomen, zodat u altijd verzekerd bent van de laatste updates. De online bronnen van LexisNexis zijn tot 90 dagen na publicatie beschikbaar in onze database Newsdesk. Historische informatie kunt u vinden met het product Nexis, waar de printmedia teruggaat tot 35 jaar.

Het belang van interne nieuwsvoorziening

Met uw interne informatievoorziening kunt u uw medewerkers informeren en motiveren. Ervoor zorgen dat zij zich gehoord voelen. De teamspirit en het wij-gevoel versterken. Als u het goed aanpakt, dan valt er met uw interne nieuwsvoorziening dus veel te bereiken. Een professionele digitale knipselkrant of interne nieuwsbrief kan een niet te onderschatten bijdrage leveren aan een positief resultaat.

Wat is een knipselkrant?

Voordat alles digitaal werd was er ook al een behoefte vanuit organisaties om te weten wat er over een bedrijf of persoon werd geschreven in de kranten en tijdschriften.  Vaak was er een persoon, iemand van de bibliotheek of communicatie, verantwoordelijk om dit bij te houden. Wat die persoon dan deed was nieuwsberichten uit de krant knippen en die verzamelen in een map. Collega's konden deze map, of knipselkrant, dan inzien op een centrale locatie.

De behoefte aan inzicht in berichtgeving over een bedrijf of persoon is er tegenwoordig natuurlijk ook nog. Alleen is het aanbod van nieuws(bronnen) zo ontzettend groot dat veel bedrijven over zijn gestapt op een digitale knipselkrant zoals een media monitoring tool. Die doet in feite hetzelfde als die persoon van vroeger, alleen gaat het geautomatiseerd en dus een stuk sneller!

Voordelen van een digitale knipselkrant

Een offline knipselkrant maken is vaak een tijdrovende klus. Een digitale knipselkrant  kost veel minder tijd en heeft daarnaast ook de volgende voordelen:

 • Efficiënter: je voorkomst dat verschillende medewerkers dezelfde informatie zoeken en verzamelen.
 • Je hoeft niet te zoeken in verschillende media (print, web, social media, en het nieuws op radio en tv.), alles wordt in één keer doorzocht.
 • Online zoekresultaten zijn soms gemanipuleerd en vervuild met irrelevant nieuws. Een digitale knipselkrant gebruikt alleen informatie afkomstig van betrouwbare bronnen.

De bronnen van LexisNexis

Wat zijn dan die bronnen in de database van LexisNexis? Denk aan;

 • Landelijke en regionale kranten
 • Blogs en forums
 • Tijdschriften
 • Radio- en TV uitzendingen
 • KVK bedrijfsinformatie
 • en nog veel meer.

Startpunt voor uw digitale knipselkrant

Wilt u meer weten over het maken van een digitale knipselkrant met LexisNexis? Vul dan het formulier in of bekijk onze tool Newsdesk, de tool om uw reputatie te managen.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs