De voordelen van
een digitale knipseldienst

Wilt u op de voet volgen wat er allemaal in de media wordt geschreven en dit makkelijk delen met uw collega's? Dat kan met een knipselkrant of knipseldienst. Veel organisaties hebben deze, vaak ook nog offline versie, met losse knipsels. Dat kan eenvoudiger: met een digitale knipselkrant!

Zonder geavanceerde tools is het maken van een digitale knipselkrant een tijdrovende klus. Om deze reden is het handig om LexisNexis in te schakelen. Met onze oplossing kunt u alle media monitoren, analyseren en delen via een interne nieuwsbrief/digitale knipselkrant. Het selecteren van de juiste zoektermen is daarmee een belangrijk onderdeel van de samenstelling van de knipselkrant en dat is waar wij naast onze tooling het verschil maken.

Met Newsdesk, een media monitoring tool, kunt u met een druk op de knop een digitale knipselkrant verspreiden. U kunt deze digitale knipselkrant automatiseren, zodat u er niet meer naar om hoeft te kijken. Nieuwsberichten worden dezelfde dag opgenomen, zodat u altijd verzekerd bent van de laatste updates. De online bronnen van LexisNexis zijn tot 90 dagen na publicatie beschikbaar in onze database Newsdesk. Historische informatie kunt u vinden met het product Nexis, waar de printmedia teruggaat tot 35 jaar.

Het belang van interne nieuwsvoorziening

Met uw interne informatievoorziening kunt u uw medewerkers informeren en motiveren. Ervoor zorgen dat zij zich gehoord voelen. De teamspirit en het wij-gevoel versterken. Als u het goed aanpakt, dan valt er met uw interne nieuwsvoorziening dus veel te bereiken. Een professionele digitale knipselkrant of interne nieuwsbrief kan een niet te onderschatten bijdrage leveren aan een positief resultaat.LexisNexis biedt professionele tools voor informatiespecialisten en communicatiemedewerkers. Wij voorzien in een handig dashboard waarmee u gemakkelijk informatie deelt via uw intranet, een nieuwsbrief of RSS-feeds. Zo creëert u handig draagvlak voor plannen en op handen zijnde veranderingen. Organisatiedoelen worden immers gemakkelijker bereikt als alle neuzen dezelfde kant op wijzen.

Krijg toegang tot onze digitale knipselkrant

Waarom een Knipselkrant of
interne nieuwsbrief automatiseren?

Zonder geavanceerde tools is het maken van een digitale knipselkrant of interne nieuwsbrief een tijdrovende en ondankbare klus. Als verschillende medewerkers dezelfde informatie zoeken en verzamelen, is dat ook nog eens zeer inefficiënt. Relevant nieuws vinden, selecteren en bijeenbrengen met de standaardzoekmachines kost veel tijd, zeker als u alle media wilt meenemen: print, web, social media, en het nieuws op radio en tv. Uw zoekresultaten zijn veelal gemanipuleerd en vervuild met irrelevant nieuws.

Het laatste regionale, nationale en internationale nieuws uit alle mediabronnen? Eén muisklik is voldoende om het te vinden in de database van LexisNexis. Nieuwsberichten worden dezelfde dag opgenomen, zodat u altijd verzekerd bent van de laatste updates. Met de krachtige en geavanceerde tools van LexisNexis doorzoekt u razendsnel en effectief alle media tegelijk. U vult uw digitale knipselkrant of interne nieuwsbrief eenvoudig met de volledige, relevante en heldere informatie die wij u aanleveren. Vrij van manipulatie en reclame. De auteursrechten hebben wij al voor u geregeld. Zijn er onderwerpen waarover u automatisch wilt worden geïnformeerd met een news alert? Dat kunt u heel eenvoudig zelf instellen met onze gebruiksvriendelijke tool.

Waarom kiezen voor LexisNexis?

Met de professionele oplossingen voor interne nieuwsvoorziening van LexisNexis kunt u vliegensvlug nieuws selecteren, bewerken en delen met uw medewerkers of collega's. U maakt online uw eigen professionele knipselkrant, om deze vervolgens binnen uw organisatie te verspreiden via uw intranet, een nieuwsbrief of RSS-feeds. U kunt uw nieuwsselectie desgewenst integreren met uw interne nieuws of commentaar en uw nieuwsbrief opmaken in uw eigen huisstijl met logo. Effectief en efficiënt!

 • Perfect up-to-date
  Al uw medewerkers te allen tijde volledig op de hoogte van uw organisatie en van de laatste trends en ontwikkelingen in uw vakgebied. Met onze media-analyse oplossingen zet u  resultaten meteen om in overzichtelijke grafieken, diagrammen en word clouds.
 • Professionele knipselkrant of interne nieuwsbrief
  In een handomdraai een professionele knipselkrant of interne nieuwsbrief maken. Zoeken, selecteren, bewerken, plaatsen, eigen nieuws integreren en in een oogwenk delen via intranet, e-mail of RSS feeds. Desgewenst in uw eigen huisstijl.
 • Uiterst krachtige zoekmachine
  Nauwkeurig en razendsnel zoeken naar schone en relevante resultaten. Onze geavanceerde zoekmachines hebben een immens bereik en gaan vervuiling tegen. U kunt alle media tegelijk doorzoeken. Dat resulteert altijd in puur en relevant nieuws, uitsluitend afkomstig uit hoogwaardige en betrouwbare bronnen.
 • Immens veel actuele informatie
  Toegang tot een enorme hoeveelheid informatie uit ons wereldwijde netwerk van betrouwbare informatiebronnen. Het laatste nieuws uit alle media? Het eerst in de database van LexisNexis.  Zowel nationaal, als internationaal en regionaal.
 • News alerts
  Zelf bepalen over welke zaken u automatisch wordt geïnformeerd met een news alert.
 • Auteursrechten
  Geen zorgen over de auteursrechten. Met LexisNexis kunt u nieuws en informatie met een gerust hart intern delen.
 • Historische informatie
  Toegang tot actuele én historische informatie. Online nieuws is tot 90 dagen na publicatie voor u beschikbaar. Printnieuws kunt u tot 35 jaar na de datum van publiceren terugvinden.
 • Delen met één muisklik
  Relevante informatie snel en simpel delen met uw werknemers of collega's via uw intranet, een nieuwsbrief of online dashboard. Klik en klaar!

Startpunt voor uw digitale knipselkrant

Wilt u meer weten over het maken van een digitale knipselkrant met LexisNexis? Vul dan het formulier in of bekijk onze tool Newsdesk, de tool om uw reputatie te managen.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs