Informatie oplossingen voor in het onderwijs

Studenten en onderzoekers aan Hogescholen en Universiteiten steken veel energie in het verzamelen van informatie. Immers, ze hebben input nodig voor een scriptie of onderzoek.

Maar hoe zorgt u er nu voor dat deze scholieren, onderzoekers of studenten relevante berichten selecteren en daaruit de juiste conclusies trekken? Dat is lastig. Vaak gebruiken scholieren of studenten standaard (online) zoekmachines. Het zoeken met zoekmachines is echter een tijdrovende klus en levert vaak gepersonaliseerde en soms zelfs gemanipuleerde resultaten op. Deze zijn niet compleet, niet objectief en niet volledig relevant. Vanzelfsprekend wilt u als onderwijsinstituut uw scholier of student tijd besparen en makkelijk toegang geven tot kwalitatieve informatie. Een standaardzoekmachine kan u dit niet geven.

Om onderwijsinstituten hierbij te ondersteunen, heeft LexisNexis twee online oplossingen ontwikkeld die toegesneden is op de behoeften van het onderwijs.

Nexis Uni® Krantenbank en Nexis Uni

LexisNexis is marktleider in online informatie voor het bedrijfsleven, de overheid en de juridische sector. De oplossingen van LexisNexis worden gebruikt door professionals en onderzoekers voor wie snelle toegang tot up-to-date, volledige en betrouwbare content van essentieel belang is. Deze kennis en ervaring heeft LexisNexis ingezet om ook voor het onderwijs de juiste oplossingen te ontwikkelen.

LexisNexis heeft met verschillende onderwijsinstituten de behoefte in kaart gebracht en deze vertaald naar twee maatwerkoplossingen. Eén van deze oplossingen is de Nexis Uni® Krantenbank. Onze Krantenbank is gericht op scholen en biedt toegang tot ons 30-jarige krantenarchief. Scholieren leren met de Nexis Uni® Krantenbank de juiste informatie kiezen en verder verwerken.

Voor hogescholen en universiteiten biedt LexisNexis ook een uitgebreidere oplossing. Nexis Uni®  is een online service die helemaal is toegesneden op de behoeften van het hoger onderwijs. De student heeft toegang tot duizenden betrouwbare bronnen en kan hiermee de informatie vinden die zij nodig hebben. Nexis Uni® wordt gebruikt door ruim vijftienhonderd bibliotheken wereldwijd en meer dan acht miljoen aangesloten studenten en wetenschappers.

Heeft jouw school al een abonnement op de Krantenbank en wil je direct inloggen? Klik dan hier

De database voor docenten en scholieren

Met Nexis Uni en Nexis Uni Krantenbank geeft u docenten en scholieren toegang tot:

  • Een krantenarchief met de belangrijkste kranten en tijdschriften
  • Een nieuwsarchief dat terug gaat tot 1990
  • Altijd en overal toegang tot nieuwe boekrecensie en het laatste nieuws

>>meer weten? Neem contact op via het formulier

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs