Waarom reputatiemanagement?

Reputatiemanagement kan voor uw organisatie het verschil maken tussen winst en verlies. Tussen een aanbeveling en een afrader. Hoe staat uw organisatie bekend en wat is het heersende sentiment? Optimaal reputatiemanagement is gericht op de beheersing, de sturing en het onderhoud van uw imago. Het voedt alle aspecten van uw reputatie, waardoor u het bestaande beeld van uw organisatie positief kunt beïnvloeden ten opzichte van uw concurrenten.
Goed reputatiemanagement betekent op de hoogte zijn van de actuele wensen en  sentimenten van uw doelgroep. Bent u onvoldoende geïnformeerd over de huidige marktontwikkelingen, dan kan dat schadelijk zijn voor uw communicatiebeleid en uw marktpositie.

Het meten van uw reputatie begint met monitoren: wie zegt wat over mijn organisatie? Met de professionele media monitoring oplossingen van LexisNexis bent u steeds op de hoogte van de laatste berichtgeving in alle media. Zo weet u altijd wat er speelt in uw doelgroep.

Beheer uw reputatie met media monitoring oplossingen


Bekijk wat de media monitoring oplossingen
van LexisNexis kunnen betekenen voor uw reputatie

Hoe kunt u uw reputatie managen?

Reputatiemanagement is veel meer dan het neerzetten van uw organisatie als leverancier van een goed product of een kwalitatief hoogwaardige dienst. Om uw reputatie succesvol te managen kunt u de beeldvorming over uw organisatie proactief beïnvloeden. Ook zult u het afbreukrisico moeten bewaken. De reputatiemanagement tools van LexisNexis geven u de gelegenheid om uw reputatie te monitoren en uw reputatie te bewaken.

 • Monitoren van stakeholders en derde partijen zoals klanten en leveranciers
 • Volg & vind influencers door te monitoren wie over uw organisatie schrijft
 • Nieuws en berichten over uw bedrijf volgen, zodat u als eerste het nieuws heeft
 • Meten van het bereik en daarmee de impact van een bericht
 • Analyseer berichten om een totaal beeld te vormen van uw reputatie
 • Anticiperen op berichtgeving, trends, ontwikkelingen en bedreigingen.
 •  

 • Beheer uw reputatie met media monitoring oplossingen

Waarom kiezen voor LexisNexis?

Met onze grote database met informatie weet u zeker dat u alle informatie tot uw beschikking heeft die u nodig heeft om een complete check te kunnen doen.
Met de media monitoring tool van LexisNexis kunt u:

Berichten volgen
Met de professionele media monitoring van LexisNexis bent u altijd optimaal geïnformeerd over de berichtgeving in alle media. Berichten volgen elkaar snel op. Door news alerts in te stellen ontvangt automatisch bericht over onderwerpen, organisaties en personen die voor u van belang zijn.

Bent u op de hoogte van de actualiteit
Het laatste nieuws vindt u direct in onze database. LexisNexis ontwikkelde geavanceerde tools waarmee u snel en eenvoudig alle media doorzoekt. Ook kunt u professionele media-analyses uitvoeren.

Bewaakt u uw imago
Met één zoekopdracht toegang tot 36.000 bronnen wereldwijd: zowel de traditionele en online pers, social media, als radio, tv en het web.

Specialist worden in risico- en reputatiemanagement
LexisNexis loopt al meer dan 30 jaar voorop op het gebied van intelligence, risico- en reputatiemanagement. Ook u kunt profiteren van onze uitgebreide kennis en expertise.

Meer weten? Wij geven u graag advies over welke oplossing het beste past bij uw wensen? Vul het formulier in om een afspraak te maken. U kunt ook een gratis media-consult aanvragen, hierbij maken we samen met u een analyse van het sentiment rondom uw organisatie.

Wat is reputatiemanagement?

Hoe staat uw organisatie bekend en wat is het heersende sentiment? Optimaal reputatiemanagement is gericht op de beheersing, de sturing en het onderhoud van uw imago.

Waarom is reputatiemanagement belangrijk?

Reputatiemanagement kan voor uw organisatie het verschil maken tussen winst en verlies. Tussen een aanbeveling en een afrader.

Hoe pak je reputatiemanagement aan?

Reputatiemanagement is veel meer dan het neerzetten van uw organisatie als leverancier van een goed product of een kwalitatief hoogwaardige dienst. Om uw reputatie succesvol te managen kunt u de beeldvorming over uw organisatie proactief beïnvloeden. Ook zult u het afbreukrisico moeten bewaken.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs