Voldoe aan de Wft wet

De Wet op het financieel toezicht (Wft) regelt het toezicht op bijna de hele financiële sector in Nederland. Financiële instellingen kunnen zien aan welke eisen zij moeten voldoen en hoe het toezicht is geregeld. Eén van deze regels en wetten is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Wat inhoudt dat op grond van de Wft financiële instellingen hun cliënten moeten kennen én relaties tegengaan met personen die het vertrouwen in de instelling kunnen schaden. De beheersing van risico's en Customer due diligence onderzoek zijn hierbij hulpmiddelen. De gevolgen van het niet beheersen van deze risico's kunnen het vertrouwen van de consument in de instelling schaden. Om te voldoen aan de Wft moeten financiële instellingen onderzoek doen naar hun klanten en relaties.

>>Begin nu met onderzoek doen naar uw klanten en relaties<<

Voldoen aan de Wft met LexisNexis 

Met Nexis Diligence® kunt u uw zakelijke relaties screenen en een customer due diligence onderzoek doen, waarbij u gemakkelijk klanten en zakelijke relaties kunt identificeren, screenen en monitoren. U vult alleen de individuele namen in en de database doorzoekt nationale en internationale content, waarmee u uiteindelijk een professionele en veilige audit trail in handen heeft. Nexis Diligence® biedt:

Bedrijfsinformatie en Profielen
Toegang tot meer dan 400 databases en meer dan 200 miljoen internationale, beursgenoteerde en particuliere ondernemingen.

Sanctie, PEP en Waaklijsten
Om er zeker van te zijn dat uw organisatie niet met een 'blacklisted' bedrijf werkt, screen het bedrijf tegen alle internationale sanctie, waaklijsten (1400 uit meer dan 80 landen) als OFAC, HM Treasury, FBI en meer 800.000 PEPs (Politically Exposed Persons);

Negatief nieuws check
Controleer bedrijven op negatief nieuws door te zoeken in meer dan 60.000 nationale en internationale nieuwsbronnen, waaronder kranten, blogs en online nieuws.

Juridische database
Zoek in onze krachtige juridische database naar internationale rechtzaken en uitspraken;

Biografieën
Graaf dieper in iemands achtergrond. Zoek in bronnen zoals Gale Biographies, SGA Executive Tracker, Professional Contacts, The Complete Marquis Who's Who Biographies en The Official Board Biographies.

Wilt u weten hoe Nexis Diligence u kan helpen bij het voldoen aan de Wft? Vraag dan een gratis demo aan.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs