Waarom u moet voldoen aan de Wwft

De Wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme (Wwft) is in 2008 in het leven geroepen om het witwassen van geld en het financieren van terrorisme te voorkomen en te bestrijden. Volgens de Wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme (Wwft) bent u verplicht om potentiële klanten (cliëntenonderzoek) te screenen voordat u zaken met ze doet. Het cliëntenonderzoek heeft als doel te achterhalen met wie u zaken doet (know your customer). U moet de identiteit van de eindgebruiker kunnen achterhalen. Het is van belang dat u dit onderzoek doet voordat u een zakelijke overeenkomst sluit. Als u niet aan de wet voldoet, riskeert u grote geldboetes, een dwangsom of zelfs strafrechtelijke vervolging.

>>Start nu met uw optimale screening proces: probeer Nexis Diligence<<

Voldoen aan de Wwft met LexisNexis

Met de oplossingen van LexisNexis, zoals Nexis Diligence, kunt u zowel een normaal als een verscherpt cliëntenonderzoek doen. Met onze oplossingen kunt u uw cliënten en zakelijke relaties identificeren, screenen en monitoren. U vult alleen de individuele namen in en de database doorzoekt nationale en internationale content, waarmee u uiteindelijk een professionele en veilige audit trail in handen heeft. Onze oplossingen bieden toegang tot:

Bedrijfsinformatie en Profielen
Toegang tot meer dan 400 databases en meer dan 200 miljoen internationale, beursgenoteerde en particuliere ondernemingen.

Sanctie, PEP en Waaklijsten
Om er zeker van te zijn dat uw organisatie niet met een 'blacklisted' bedrijf werkt, screen het bedrijf tegen alle internationale sanctie, waaklijsten (1400 uit meer dan 80 landen) als OFAC, HM Treasury, FBI en meer 800.000 PEPs (Politically Exposed Persons);

Negatief nieuws check
Controleer bedrijven op negatieve nieuwsvermeldingen door te zoeken in meer dan 60.000 nationale en internationale nieuwsbronnen, waaronder kranten, blogs en online nieuws.

Juridische database
Zoek in onze krachtige juridische database naar internationale rechtzaken en uitspraken;

Biografieën
Graaf dieper in iemands achtergrond. Zoek in bronnen zoals Gale Biographies, SGA Executive Tracker, Professional Contacts, The Complete Marquis Who's Who Biographies en The Official Board Biographies.

Wilt u zien hoe Nexis Diligence u kan helpen bij het snel en veilig screenen van klanten, leveranciers of andere derde partijen? Vraag dan nu een gratis demo aan.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs