Media monitoring met Newsdesk

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart monitorde LexisNexis de media-aandacht voor politieke partijen, hun lijsttrekkers en hun verkiezingsthema’s.  Dit deden wij aan de hand van onze media monitoring - en analyse tool Newsdesk. In de oorspronkelijke monitor waren de grafieken interactief, deze zijn later vervangen door afbeeldingen.

Populaire onderwerpen: berichtgeving in de loop van de tijd

Bekijk in deze grafiek enkele onderwerpen die terugkomen in de verkiezingsprogramma's van de diverse partijen. En zie of de hoeveelheid berichten in de loop van de tijd verandert.

Verkiezingen 2021: berichtgeving onderwerpen


Deze grafiek vergelijkt de berichtgeving over 7 politieke partijen en de ontwikkeling in hoeveelheid berichten gedurende 100 dagen.

Berichtgeving verkiezingen per partij

Berichtgeving in de loop van de tijd: lijsttrekkers

Bekijk hier over welke lijsttrekker de meeste berichten zijn verschenen en of er verschillen zijn in het aantal berichten per lijsttrekker. Zou dit effect hebben gehad op de uitslagen?

Berichtgeving per lijsttrekker

Berichtgeving over nieuwe partijen

Aan de verkiezingen doen een aantal nieuwe partijen mee, hoe staat het met de berichtgeving over bijvoorbeeld BBB, Bij1 en Code Oranje?

Nieuwe partijen verkiezingen 2021 

Sentiment van de berichtgeving over een lijsttrekker

Niet alleen de hoeveelheid berichten is belangrijk maar ook de toon van die berichten. In onderstaande grafieken kijken we naar of de berichtgeving over koplopers Mark Rutte en Sigrid Kaag in afgelopen 100 dagen negatief, neutraal of positief van toon was.

Sentiment over Mark Rutte

Verkiezingen: Sigrid Kaag

Bekijk deze grafieken voor jouw merk, product of bedrijf!

Met Nexis Newsdesk heb je een enorm aantal mogelijkheden om inzichtelijk te maken wie er wat en wanneer schrijft over jouw organisatie. In offline en online media. Benieuwd? Vraag een demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs