Integreer nieuws en social media
in jouw eigen platform

Vanuit één XML-feed een compleet overzicht van al het relevante nieuws en wat er gebeurt op de sociale media m.b.t. jouw organisatie? Het kan met Nexis® Metabase voor social media- en nieuwsintegratie. Hiermee monitor je vanuit een eigen applicatie, platform, onderzoek of analyse eenvoudig alles wat relevant is voor marktonderzoek, strategische planning en bedrijfsanalyses.

Integreer 3 tot 5 miljoen nieuwsartikelen en sociale media in meer dan 90 talen uit meer dan 235 landen en regio’s. Gebruik onze XML-feed om alle waardevolle gegevens te verzamelen die jou helpen strategische plannen te maken en betere beslissingen te nemen.

De meest complete nieuws- en social media-API

Voed eigen applicaties of platformen met Nexis® Metabase als de meest complete nieuws- en social media-API. Bepaal vervolgens eenvoudig zelf welke relevante informatie van de XML-feed je wilt  zien.

 • Weet wat er speelt
  Altijd op de hoogte van alles wat er speelt. Krijg toegang tot 3,5 miljoen openbare en gelicenseerde nieuws- en sociale mediaberichten uit meer dan 235 landen.
 • Alleen relevante content
  Meer dan 80 soorten tags filteren de meest relevante content. Verzamel automatisch de informatie die voor jouw organisatie belangrijk is.
 • Streaming- of Search-API
  Beschikbaar in XML- of JSON-formaat. Koppel op basis van de Streaming- of Search-API van Nexis® Metabase.

Niet op zoek naar een API maar wel naar een media monitoring en - analyse tool? Ontdek de mogelijkheden van Nexis Newsdesk.

Voordelen van Nexis® Metabase

Het meest complete aanbod
De meest uitgebreide collectie van gedrukte en online nieuws- en social media bronnen garandeert een compleet aanbod in iedere sector. We voegen wekelijks nieuwe bronnen toe. Bovendien kun je zelf extra bronnen integreren.
Alvast netjes genormaliseerd
De gegevens zijn alvast genormaliseerd naar één format. Dankzij geavanceerde filters krijg je precies te zien waar je naar op zoek bent en kun je dat verwerken op de manier die jij wilt.
Razendsnelle indexering
De razendsnelle indexering van 3.500 onderwerpen in 3.600 bedrijfssectoren maakt extractie vlot en eenvoudig. Met minimale gegevensvertraging zorgt Nexis® Metabase voor intelligente categorisering.
Met descriptieve metadata
Descriptieve metadata zoals de koptekst, het onderwerp, de indextijd, uitgever, entiteit, het land, de taal, bronrangschikking, het brononderwerp, mediatype en de nieuwscategorie maken analyses makkelijker.
Flexibel te integreren
De uitgebreide XML-feed van Nexis® Metabase laat zich makkelijk en flexibel integreren in iedere database.

>>>Benieuwd naar de mogelijkheden van Nexis® Metabase of zou je een online demo willen zien? Neem contact op via het formulier, dan vertellen wij je er alles over.

Stel uw vraag
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs