Een complete media monitoring
en -analyse oplossing

Met Nexis Newsdesk® blijf je altijd op de hoogte van wat er wordt gezegd over jouw organisatie in de media. Newsdesk geeft je toegang tot duizenden Nederlandse en internationale nieuwsbronnen. Radio en televisie wordt als transcriptie leesbaar en doorzoekbaar. Ook content op de belangrijkste social media wordt realtime gevolgd en toegankelijk gesteld voor analyse.

In onze gebruiksvriendelijke tool is alle content direct voor jou beschikbaar. Ook kun je gepersonaliseerde dashboards maken voor bijvoorbeeld rapportage, benchmarking of sentimentanalyse.

Altijd op de hoogte hoeft niet veel te kosten

Met Nexis Newsdesk® heb je een alles-in-één overzicht van alles wat er wordt gezegd en geschreven over jouw merk of campagne. Zo ben je altijd op tijd op de hoogte mocht er iets spelen. Ervaar zelf het gemak: vraag nu een gratis proefabonnement voor 7 dagen aan!

Geen tijd voor media monitoring? Huur ons team in!

Met Nexis® Media Intelligence Research Analytics outsource je jouw media monitoring werkzaamheden. Ze doen media onderzoek, maken overzichtelijke analyserapporten en kunnen die zelfs verwerken tot een nieuwsbrief op maat. Meer informatie

Nederlandse en
internationale nieuwsbronnen

Nexis Newsdesk heeft een unieke samenwerking met DPG Media en Mediahuis. Dat betekent dat je direct toegang hebt tot alles wat er verschijnt bij NRC, de Volkskrant, de Telegraaf en het AD, maar ook regionale dag- en weekbladen en alle artikelen achter de betaalmuur.

Word je genoemd op de radio? Geen probleem! Newsdesk heeft transcripties beschikbaar van de belangrijkste radio- en televisiezenders van Nederland, zodat je ook deze mentions niet mist.

Ook internationale nieuwsbronnen zijn binnen handbereik. Alle grote kranten, vakbladen en wetenschappelijke magazines zijn opgenomen in de enorme database van Newsdesk.

DPG Media

Het Mediahuis

7 dagen gratis media monitoring met Nexis Newsdesk 

Altijd vrijblijvend en wanneer het jou uitkomt.

 • 7 dagen gratis toegang
 • Krijg een gevoel van de mogelijkheden van media monitoring
 • Geen betaalgegevens nodig
 • Stopt automatisch

Start nu gratis je proefperiode

Gebruik Nexis Newsdesk® voor

 • Reputatiemanagement Beheer en bescherm de reputatie die je door de jaren heen zorgvuldig en met aandacht hebt opgebouwd.
 • Social listening Hoe wordt er op social media over jouw product, merk of bedrijf gesproken? Hoor het voortaan vanuit de eerste hand.
 • Crisiscommunicatie Ben je persvoorlichter? Voorkom reputatieschade door bij een crisis meteen passend te reageren. Met Nexis Newsdesk® hoef je niets meer te missen.
 • Concurrentie-analyse Benieuwd wat concurrenten doen? Houd precies in de gaten hoe en waar zij genoemd worden.

Persbericht versturen

Een aanvulling op Newsdesk is Nexis Newswire. Dit is een distributietool voor persberichten met een enorm bereik. Met Newswire kun je jouw berichten gericht distribueren naar 11 miljoen websites wereldwijd (via het Google-advertentienetwerk) en meer dan 100.000 in Nederland.

Je betaalt een vast tarief per persbericht en dit is inclusief een ad banner op 5 websites naar keuze.

Nexis Newswire biedt advertentiegestuurde rapportanalyses aan, die binnen 24 uur beschikbaar zijn en met een eindrapport na 7 dagen. Check hoe vaak het bericht is geopend, wat het bereik is en rapporteer nauwkeurig over de ROI.

Kom vandaag nog meer te weten over Nexis Newswire: vraag hier een demo aan.

Ontdek wat Newsdesk te bieden heeft


Functionaliteiten die je nieuwe inzichten geven


Nexis Newsdesk is een prijswinnende online oplossing waarmee je media over jouw organisatie kunt monitoren en onderzoeken. Visualiseer de gevonden informatie en deel waardevolle inzichten met je stakeholders.

Data visualisatie in Newsdesk


Analyses via data visualisatie


Begrijp beter wat er over jouw merk, campagne of concurrentie wordt gezegd of geschreven door de data te visualiseren in handige grafieken.

Newsdesk content


Ongeëvenaarde bronnen


Nexis Newsdesk is een unieke alles-in-een media monitoring oplossing met het meest uitgebreide aanbod uit bronnen zoals print, (online) nieuws, social media en blogs


Newsdesk_tool_-_screenshot


Snelle antwoorden in één klik


Gebruik de uitgebreide zoekfunctie van Nexis Newsdesk en ontdek de kracht van onze content. Met slechts een paar klikken vind je  meer informatie over bedrijven, personen en onderwerpen.

Nexis Newsdesk™

Neem nu contact op
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs

6 redenen waarom klanten
kiezen voor Nexis Newsdesk®

 • Meest complete aanbod
  Monitoring van sociale media, andere online bronnen én print.
 • LexisNexis ontzorgt
  In tegenstelling tot veel andere partijen respecteren wij de copyright rechten van uitgevers. Zo voorkom je juridische claims.
 • Persoonlijk dashboard
  Richt na onze training en met onze hulp het dashboard naar wens in
 • Grafieken en visualisaties
  Duidelijke grafieken en visualisaties die ontwikkelingen en trends tonen.
 • Specifieke analyse- en filtermogelijkheden
  Vind in Nexis Newsdesk® altijd precies waar je naar op zoek bent.
 • Automatische alerts
  Ontvang automatische alerts die voorkomen dat je iets mist.

Nexis Newsdesk is al heel compleet, maar je kunt ook profiteren van enkele zeer handige extra tools en functionaliteiten. Bekijk hier het overzicht.

Nexis Newsdesk in de spotlight:

Codie Awards banners