Een complete media monitoring
en -analyse oplossing

Media monitoring met NewsdeskWeet jij wat klanten, journalisten en anderen in de media werkelijk van jouw bedrijf vinden? Beheer en bescherm de merkreputatie of krijg bijvoorbeeld een beter beeld van het sentiment rondom jouw merk. Met Nexis Newsdesk® heb je één overzicht met alles wat er wordt gezegd en geschreven. We brengen alles voor je samen. Daardoor ben je volledig op de hoogte en kun je 24/7 waken voor nare negatieve berichtgeving.

Gratis mediascan

Altijd al willen weten wie er in de media het meest over jou schrijft en of de berichtgeving overwegend positief of negatief is? LexisNexis biedt nu antwoord op al jouw vragen: met de gratis Mediascan.

Vraag hier de gratis scan aan

Media-monitoring van alle Nederlandse bronnen

We monitoren niet zomaar of gewoon veel bronnen. Met Nexis Newsdesk® houden we álle Nederlandse en internationale bronnen voor jouw organisatie in de gaten. We hebben bijvoorbeeld een unieke samenwerking met DPG en Mediahuis, waardoor je toegang hebt tot alles wat er verschijnt bij bijvoorbeeld de Volkskrant, de Telegraaf en het AD. Bovendien kun je tal van internationale bronnen raadplegen. Jij zal niets meer over het hoofd zien, omdat je kunt vertrouwen op het meest complete aanbod van bronnen in Nederland.

DPG Media

Het Mediahuis

Van analyse naar intelligence

Wil je eventuele problemen en trends proactief monitoren? Ben je benieuwd hoe jouw organisatie scoort ten opzichte van de benchmark? Of wil je het succes van nieuwe campagnes meten? We helpen je belangrijke influencers te identificeren en geven je suggesties bij je zoekopdrachten. Zo kun je precies in de gaten houden wat er over jouw product, merk of organisatie wordt gezegd en geschreven. Het dashboard met resultaten pas je gewoon naar wens aan, zodat je in één oogopslag alle belangrijke informatie bij de hand hebt.

Met onze Nexis Newsdesk® weet je zeker dat je nooit meer iets over het hoofd ziet. Het is de meest complete mediamonitoring- en -analysetool voor bijvoorbeeld PR-bureaus, merkstrategecommunicatieadviseurs, PR-professionals, merkstrategen, media-analisten en marketingprofessionals.

We helpen je om zowel geschreven als online media en natuurlijk alle sociale media in de gaten te houden.  En dat allemaal in één overzicht, als beste digitale alternatief voor de bekende knipselkrant.

Nexis Newsdesk®  helpt je bovendien de volgende stap te zetten, van analyse naar intelligence. We combineren de analyse van merkprestaties met brancheanalyses, trends, een bredere marktanalyse en zelfs een social media-analyse. Met onze handige sjablonen en de mogelijkheid om zelf een dashboard samen te stellen ga je een stuk intelligenter om met alles wat er in de media verschijnt over jouw product, merk of organisatie.

Nexis Newsdesk® in het kort

Gebruik Nexis Newsdesk® voor

 • Reputatiemanagement Beheer en bescherm de reputatie die je door de jaren heen zorgvuldig en met aandacht hebt opgebouwd.
 • Social listening Hoe wordt er op social media over jouw product, merk of bedrijf gesproken? Hoor het voortaan vanuit de eerste hand.
 • Crisiscommunicatie Voorkom reputatieschade door bij een crisis meteen passend te reageren. Met Nexis Newsdesk® hoef je niets meer te missen.
 • Concurrentie-analyse Benieuwd wat concurrenten doen? Houd precies in de gaten hoe en waar zij genoemd worden.

6 redenen waarom klanten
kiezen voor Nexis Newsdesk®

 • Meest complete aanbod
  Monitoring van sociale media, andere online bronnen én print.
 • LexisNexis ontzorgt
  In tegenstelling tot veel andere partijen respecteren wij de copyright rechten van uitgevers. Zo voorkom je juridische claims.
 • Persoonlijk dashboard
  Richt na onze training en met onze hulp het dashboard naar wens in
 • Grafieken en visualisaties
  Duidelijke grafieken en visualisaties die ontwikkelingen en trends tonen.
 • Specifieke analyse- en filtermogelijkheden
  Vind in Nexis Newsdesk® altijd precies waar je naar op zoek bent.
 • Automatische alerts
  Ontvang automatische alerts die voorkomen dat je iets mist.

Nexis Newsdesk is al heel compleet, maar je kunt ook profiteren van enkele zeer handige extra tools en functionaliteiten. Bekijk hier het overzicht.

Ervaar hoe het werkt

Zelf ervaren hoe je in één overzicht precies kunt zien wat er over jouw product, merk of bedrijf gezegd en geschreven wordt? Neem contact op en ervaar het zelf tijdens ons gratis en vrijblijvend Nexis Newsdesk®-mediaconsult.
Vraag een gratis media consult aan
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs