Veel media aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen

Bij de verkiezingen in maart 2023 streden politieke partijen uit het hele land opnieuw om de zetels. Alle ogen zullen meer dan ooit op de (regionale) politiek gericht zijn. De reden? De stikstofcrisis. Dit belangrijke onderwerp heeft ook invloed op alle belangrijke thema’s die op provinciaal niveau bepaald worden, zoals verkeer, woningbouw, milieu, economie en landbouw.

Daarom zullen de politieke partijen, maar ook bestuursorganen, milieu-en boerenbelangenorganisaties, beleidsadviseurs, campagneleiders, pr-managers en diverse andere belanghebbenden hun oren en ogen goed open willen houden. Monitoring van de diverse soorten media zoals print, online, radio en televisie speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel voor, tijdens als na de verkiezingen.

Volg de Provinciale Statenverkiezingen met LexisNexis en RTV Monitor

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van wat je zou kunt monitoren met de oplossingen van LexisNexis en RTV Monitor. Denk dan aan de belangrijkste thema's of de aandacht voor politieke partijen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ook zaken als sentiment, het volume per type media of de journalisten die schrijven over een bepaald onderwerp kunnen met de hulp van media monitoring inzichtelijk gemaakt worden.

Vooral belangrijk is dat er diverse soorten media worden gecheckt. Daarbij komt de gezamenlijke kracht van LexisNexis (online, print en social media) en RTV Monitor (Radio, TV en Podcast) van pas.

Berichtgeving in de loop van de tijd voor vier grote thema's

Zoals gezegd is de verwachting dat stikstof een onderwerp is dat veel terug komt in de berichtgeving. Dat kun je visueel maken door dit onderwerp af te zetten tegen 3 andere populaire thema's: landbouw, klimaat en woningbouw.

Berichtgeving thema's verkiezingen

Share of voice van de 4 regeringspartijen

Voor de landelijke politiek zijn deze verkiezingen ook van groot belang. Dit is een voorbeeld van een grafiek die de berichtgeving over de 4 regeringspartijen combineert met het onderwerp provinciale verkiezingen. Welke partij krijgt de meeste aandacht in de media?

Politieke partijen tijdens de verkiezingen 2023

Top thema's social media 

In deze world cloud kun je bekijken wat de thema's zijn die op social media het meest genoemd worden i.c.m. het onderwerp Provinciale Statenverkiezingen.

Social media thema's Verkiezingen

Media monitoring van jouw merk, product of bedrijf!

RTV Monitor is expert in monitoring van nationale en regionale radio & televisie, openbare politieke debatten en een breed scala aan podcasts. Met geavanceerde speech-to-text- technologie en AI maken wij geautomatiseerd transcripties van alle uitzendingen. Deze maken wij via ons systeem beschikbaar, samen met de oorspronkelijke audio- en videofragmenten, aangevuld met gegevens als datum/ tijd van de uitzending, medium, kanaal en taal. Vervolgens kun je in real time en 24/7 vermeldingen, quotes en fragmenten terugvinden in onze online omgeving. Meer weten

LexisNexis bouwt al sinds 1979 aan de grootste collectie geaggregeerde content ter wereld. Dat heeft geresulteerd in meer dan 4.000 licenties voor Nederlandse en internationale nieuwsbronnen, tijdschriften, vakbladen en social media. Met onze media monitoring oplossing Newsdesk monitor je 24/7 alle media berichtgeving over jouw organisatie, campagne of merk. Meer weten

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs