Til uw academische data-analyse en -interpretatie naar een hoger niveau.

Risk & Supply Management

Samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven wordt steeds vaker gezien als de sleutel tot nieuwe inzichten en innovaties op het gebied van big data. Wat zijn de achtergronden van deze trend? Dit soort samenwerkingsverbanden zijn eigenlijk altijd een win-win situatie: bedrijven krijgen toegang tot de allerbeste gegevenswetenschappers in de meest uiteenlopende vakgebieden die namens hen gegevens analyseren en interpreteren. En universiteiten kunnen rekenen op financiële steun in tijden waarin de overheid steeds minder geld beschikbaar stelt voor onderzoeksgerelateerde data-analyse.

Trendanalysetools voorzien van relevante big data

Universiteiten beschikken over een gigantisch computervermogen, briljante academici en gemotiveerde gegevenswetenschappers. Wat ze echter niet hebben, zijn relevante datasets voor machine learning. Nexis® Data as a Service levert de brandstof voor uw big data-analyses:

  • Enorme hoeveelheden historische nieuwsartikelen en juridische publicaties om algoritmes voor machine learning mee te voeden en hierdoor trends te herkennen in de mediadiscussies van bepaalde periodes en locaties.
  • Actuele gedrukte, uitgezonden en online nieuwsartikelen, plus social-mediareacties, die u voor verschillende data-analysedoeleinden kunt gebruiken om inzicht te krijgen in consumententrends en merkwaarde.
  • Branche-informatie, octrooigegevens en juridische informatie ter ondersteuning van sectorgerichte samenwerkingen op het gebied van statistische experimenten, data-analyses en de ontwikkeling van innovatieve producten.
  • Ondersteuning van natuurlijke-taalanalyse met nieuws over hedgefondsen, financiële bedrijfsgegevens, hiërarchieën en informatie over fusies en acquisities, en andere alternatieve gegevens om predictive analytics toe te passen op marktgedrag en investeringsbesluiten.

Door te kiezen voor een ervaren Data as a Service-provider zoals Nexis DaaS kunnen universiteiten gebruikmaken van data-integraties met flexibele API's die genormaliseerde big data  in een semigestructureerd XML-formaat aanleveren. Hierdoor kunnen universiteiten hun eigen tags en andere verrijkingen toevoegen om te voldoen aan de unieke vereisten van hun actuele onderzoek. En bij het ophalen van gegevens kunnen ze rekenen op onze betrouwbare thematische classificaties om de meest relevante datasets te herkennen en gebruiken, om zo snel mogelijk tot nieuwe inzichten te komen.

Praat met een Nexis® Data as a Service specialist over de verschillende soorten big data die u nodig heeft om uw algoritmes voor machinaal leren, historische-trendanalyses en meer te voeden.

Experience our CORE advantages

Comprehensive

Baseer de data-analyses en -interpretaties van al uw onderzoek – financieel, risico, academisch, bedrijven en merkgegevens – op alternatieve informatiebronnen met een ongeëvenaard volume en een ongekende variatie.

Lees meer

Optimal

Via eenvoudig te integreren Bulk- of RESTful-API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft voor al uw big-data-projecten, bijvoorbeeld trendanalyses, machine learning, predictive analytics enzovoort.

Lees meer

Robust

Geef uw data-analysetools de juiste input met slimme content die verrijkt is met vakkundig toegepaste semantische analyses voor nauwkeurigere zoekopdrachten, hogere relevantie en snellere resultaten voor kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses.

Lees meer

Experienced

Zet data-integratie sneller om in bruikbare inzichten door te kiezen voor een ervaren Data as a Service-partner. LexisNexis® is al meer dan 45 jaar een betrouwbare contentaggregator voor bedrijven en juridische organisaties. In de jaren '90 waren we een van de eerste aanbieders die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties – tientallen jaren voordat de rest het deed.

Lees meer

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op LinkedIn of Twitter
  • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs