Meer gegevenswetenschappelijke mogelijkheden creëren met genormaliseerde big data

Corporate Data Science use case illustration

Er wordt steeds meer gevraagd van gegevenswetenschappers nu bedrijven big data gebruiken om antwoorden te formuleren op bedrijfskritische vragen. Zonder toegang tot relevante content kunnen zelfs de allerbeste gegevenswetenschappers echter geen nieuwe bedrijfsinzichten generen. Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze beschikken over alle datastromen die nodig zijn voor hun bedrijfsmodellen, predictive analytics, machine learning enzovoort?

Met Nexis® Data as a Service krijgt u toegang tot de 'wetenschap'achter data-analyses en -interpretaties

Ga van big-data-wrangling naar het verzamelen van bruikbare inzichten op basis van de integratie van bedrijfsgegevens. Met onze flexibele, gemakkelijk te integreren API's krijgt u direct toegang tot een uitgebreide collectie actuele en historische internationale nieuwsgegevens , informatie over bedrijven en sectoren, patenten en juridische en wettelijke content.

Nog een belangrijk verschil? Wij leveren structureel consistente en genormaliseerde big data, zodat u minder tijd hoeft te besteden aan het zoeken, opschonen en organiseren van gegevens – wat een tijdsbesparing van wel 85% kan opleveren. Met Nexis Data as a Service (DaaS) kunnen gegevenswetenschappers:

 • Enorme hoeveelheden, soms wel meer dan 45 jaar oude, historische nieuwsberichten registreren voortrendanalyses en ander big-data-onderzoek.
 • Metadata en krachtige contentverrijking gebaseerd op een combinatie van menselijk beheer en LexisNexis® SmartIndexing Technology™ gebruiken om de datafeed-resultaten te verfijnen voor optimale relevantie.
 • Gebruikmaken van dynamische zoekopdrachten in de content van LexisNexis en consistente, semigestructureerde gegevens integreren in hun data-analysetools.
 • Eigen verrijking toevoegen aan opgeschoonde, XML-gebaseerde tekst voor hun modellerings- en analyseprojecten.

Door hun interne gegevensbronnen aan te vullen met doelgerichte nieuwsstromen kunnen gegevenswetenschappers de overstap maken van bedrijfsvraagstukken naar hypotheses en modellering – en correlaties en informatie ontdekken die de betrouwbaarheid van de besluitvorming vergroten. Zo geeft Nexis DaaS datawetenschappers toegang tot content die ze nodig hebben om:

 • De concurrentieomgeving te analyseren op basis van gegevens die ze verzameld hebben van traditionele en online nieuwsbronnen, bedrijfs- en branche-informatie, en octrooigegevens om hun strategische planning te ondersteunen.
 • Social-mediareacties en semantische analyses te gebruiken als basis voor hun PR- en marketingcampagnes, het merk te versterken en de inkomsten te verhogen.
 • Snel lokale en internationale stromingen te identificeren met trendanalysetools zodat uw bedrijf proactief kan reageren op kansen of problemen in de markt.
 • Kwantitatieve modellering te gebruiken als basis voor de investeringsstrategieën van gemeenschappelijke fonds-, hedgefonds- en institutionele beleggers.
 • Big data te integreren in machine learning of de efficiëntie en effectiviteit van kritische bedrijfsprocessen zoals risicomanagement te verbeteren.

Praat met een Nexis® Data as a Service specialist over de data-analysemethodes die u wilt gebruiken en vraag naar ons ontwikkelaarsportal met voorbeeldschema.

Experience our CORE advantages

Comprehensive

Baseer de data-analyses en -interpretaties van al uw onderzoek – financieel, risico, academisch, bedrijven en merkgegevens – op alternatieve informatiebronnen met een ongeëvenaard volume en een ongekende variatie.

Lees meer

Optimal

Via eenvoudig te integreren Bulk- of RESTful-API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft voor al uw big-data-projecten, bijvoorbeeld trendanalyses, machine learning, predictive analytics enzovoort.

Lees meer

Robust

Geef uw data-analysetools de juiste input met slimme content die verrijkt is met vakkundig toegepaste semantische analyses voor nauwkeurigere zoekopdrachten, hogere relevantie en snellere resultaten voor kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses.

Lees meer

Experienced

Zet data-integratie sneller om in bruikbare inzichten door te kiezen voor een ervaren Data as a Service-partner. LexisNexis® is al meer dan 45 jaar een betrouwbare contentaggregator voor bedrijven en juridische organisaties. In de jaren '90 waren we een van de eerste aanbieders die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties – tientallen jaren voordat de rest het deed.

Lees meer

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op LinkedIn of Twitter
 • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs