Optimaliseer uw risicomanagement met relevante big data

risk and compliance - illustration

Met Nexis® Data as a Service (DaaS) kunt u alternatieve data integreren in uw bedrijfskritische risicobeperkingsapplicaties.
Waarom LexisNexis ?

Wij bouwen een overzicht op uit verschillende gegevens zodat u met predictive analytics de risico's van uw onderneming kunt bepalen. Denk hierbij aan:

 • Een gelicentieerd archief met internationale nieuwsgegevens die tot wel 40 jaar teruggaan voor uw trendanalyses
 • Actuele traditionele en online nieuwsgegevens om signalen van verhoogd consumentenactivisme, groeiende druk van investeerders of collectieve aanklachten van aandeelhouders te identificeren voor optimaal beheer van reputatierisico's
 • Bedrijfs- en branche-informatie inclusief financiële gegevens, maar ook gegevens over concerns en economisch eigendom
 • Juridische informatie, variërend van internationale verdragen en rechtbankverslagen  tot volledige, internationale octrooigegevens
 • Informatie over sancties, volglijsten en politiek prominente personen (PEP's), om juridische risico's tijdig te kunnen herkennen

Door te vertrouwen op Nexis DaaS kunt u data-analyses en -interpretaties uitvoeren om efficiëntere en effectievere processen te ontwikkelen om het risico op reputatieschade, of juridische, financiële en strategische bedrijfsrisico's, te beperken.

Maak statistische modellen en voer trendanalyses uit

Met Nexis DaaS krijgt u toegang tot meer gegevens en kunt u uw due diligence- en monitoringsystemen voorzien van relevante, internationale content die bij uitstek geschikt is voor risicobeperking. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Gebruik gespecialiseerde internetdatafeeds om uw klanten te controleren op zwaarwegende sancties en gegevens van PEP's voor een eenduidig antwoord, maar ook om aanvullende informatie te verzamelen over personen of bedrijven.
 • Wetswijzigingen en negatief nieuws volgen op basis van trefwoorden die betrekking hebben op klanten, leveranciers en derden.
 • Gelicentieerd nieuws, sancties, PEP's en bedrijfsprofielen integreren in uw due diligence-systeem om eventuele risico's beter te begrijpen en beheersen.

Eenvoudig te integreren API's en gespecialiseerde datafeeds:

Afhankelijk van de datasets die u nodig heeft, kunt u met onze API's:

 • gegevens zoeken op de servers van LexisNexis met behulp van onze gepatenteerde, in-house bedrijfsapplicaties of een door LexisNexis goedgekeurde oplossing van een externe leverancier.
 • content gebruiken voor machine learning, predictive analytics of andere kunstmatige-intelligentietoepassingen.
 • Een risicomanagement-API die uitsluitend gericht is op sancties, volglijsten en compliance van PEP's, voor een eenduidig beeld en uitgebreide informatie over personen of entiteiten.

Praat met een Nexis® Data as a Service specialist over uw specifieke big data-behoeften om te zien welke datasets en eenvoudig te integreren API's de prestaties van uw leveranciersmanagement kunnen verbeteren.

Experience our CORE advantages

Comprehensive

Baseer de data-analyses en -interpretaties van al uw onderzoek – financieel, risico, academisch, bedrijven en merkgegevens – op alternatieve informatiebronnen met een ongeëvenaard volume en een ongekende variatie.

Lees meer

Optimal

Via eenvoudig te integreren Bulk- of RESTful-API's krijgt u toegang tot de semigestructureerde datasets die u nodig heeft voor al uw big-data-projecten, bijvoorbeeld trendanalyses, machine learning, predictive analytics enzovoort.

Lees meer

Robust

Geef uw data-analysetools de juiste input met slimme content die verrijkt is met vakkundig toegepaste semantische analyses voor nauwkeurigere zoekopdrachten, hogere relevantie en snellere resultaten voor kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses.

Lees meer

Experienced

Zet data-integratie sneller om in bruikbare inzichten door te kiezen voor een ervaren Data as a Service-partner. LexisNexis® is al meer dan 45 jaar een betrouwbare contentaggregator voor bedrijven en juridische organisaties. In de jaren '90 waren we een van de eerste aanbieders die machine learning en datavisualisatie integreerden in onze applicaties – tientallen jaren voordat de rest het deed.

Lees meer

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op LinkedIn of Twitter
 • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs