De gevolgen van de 4AMLD

11 April 2017 2:04pm
4AMLD


Heeft de nieuwste anti-witwasrichtlijn gevolgen voor uw compliancestrategie?

De vierde anti-witwasrichtlijn van de Europese Unie (4th Anti-Money Laundering Directive - 4AMLD) moet vóór 27 juni 2017 door alle Europese lidstaten zijn ingevoerd. Deze nieuwe richtlijn verhoogt de druk op internationale banken en andere multinationals om risicobeoordelings-, due diligence- en controleprocedures te implementeren. Deze wetgeving sluit aan bij een wereldwijde trend die inhoudt dat overheden de geldstroom naar criminele en terroristische organisaties willen afremmen.

De onderstaande infographic heeft een korte samenvatting van de 4AMLD. U kunt hier ook zien waarom de 4AMLD niet alleen gevolgen heeft voor traditionele financiële dienstverleners en welke vijf onderdelen essentieel zijn voor een effectief AML-complianceprogramma.

4 AML

Wilt u meer weten over de gevolgen van de 4AMLD en anti-witwaswetgeving voor uw organisatie? Download dan gratis de whitepaper: ' Illegale inkomsten op de korrel: De gevolgen van de vierde anti-witwasrichtlijn voor internationale financiële instellingen en andere multinationals'.

Drie manieren om deze informatie nu toe te passen:

1. Lees andere posts over het beperken van reputatieschade en juridische, financiële en strategische risico's in het complexe ondernemingsklimaat van nu.
2. Ontdek hoe de oplossingen van LexisNexis u kunnen helpen met uw risicobeoordelingen, due diligence en doorlopende controles.
3. Deel dit blog op LinkedIn met uw collega's en relaties om de discussie te voeden.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op LinkedIn of Twitter
  • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs