Datawetenschappers verbeteren analyses met nieuws API

17 October 2017 1:11pm
Datawetenschappers


Sinds het beroep datawetenschapper werd uitgeroepen tot 'meest sexy baan van de 21e eeuw' is de vraag ernaar explosief gestegen. Maar zonder toegang tot alle relevante gegevens kunnen zelfs de allerbeste datawetenschappers geen nieuwe inzichten generen. Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze beschikken over alle datastromen die nodig zijn voor voorspellende analyses, machinaal leren enzovoort?

De LexisNexis Metabase Application Programming Interface (API) biedt datawetenschappers de mogelijkheid om (bijna) realtime nieuws en social media te integreren in applicaties die bedrijfskritische analyseprojecten ondersteunen. Onze nieuws-API kan miljarden relevante documenten en datapunten aanleveren:

  • Eén XML-datafeed biedt toegang tot de meest uitgebreide, internationale contentcollectie binnen de sector, zodat u gelicentieerde en openbare webcontent – die soms wel 40 jaar terug gaat – naar uw platformen en applicaties kunt streamen.
  • Metadata en krachtige contentverrijking gebaseerd op een combinatie van menselijk beheer en slimme indexering, tagging en tekstnormalisatie verfijnen de datafeed-resultaten voor optimale relevantie.


Door onze bestaande databronnen aan te vullen met een specifieke, doelgerichte nieuwsstroom, kunt u waardevolle gegevens gebruiken om betere beslissingen te nemen.  De Metabase API geeft datawetenschappers toegang tot content die ze nodig hebben om

  • Het concurrentieveld te analyseren met gegevens uit gedrukte media, internet, tv- en radio-uitzendingen en social media, zodat ze beschikken over de juiste informatie om campagnes en strategieën te implementeren die uw merk versterken en uw winst verhogen.
  • Lokale en internationale trends te identificeren, zodat uw bedrijf proactief kan reageren op marktkansen of -verstoringen.
  • Kwantitatieve modellen op te bouwen om geïnformeerde investeringsstrategieën van beleggingsfondsen, hedgefondsen en institutionele investeerders te ondersteunen.
  • Voorspellende analyses, machinaal leren en andere big data-initiatieven te verbeteren.

Lees hier meer over metabase of vul het contactformulier in om een persoonlijke demonstratie van de LexisNexis Metabase API aan te vragen.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op LinkedIn of Twitter
  • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs