Media-aandacht peilingen

1 March 2017 12:57pm
Tweede kamerverkiezingen

Media-aandacht politieke partijen is van invloed op de peilingen


Als de media-aandacht van de politieke partijen gelijk zou staan aan de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen, dan wordt van de partijen met meer dan 10 zetels in de Tweede Kamer op dit moment de PVV de grootste partij, op de voet gevolgd door de VVD en de PvdA . Van de partijen met minder dan 10 zetels staat GroenLinks bovenaan, gevolgd door 50 Plus en de ChristenUnie. Bij de nieuwkomers staat qua media-aandacht DENK bovenaan, gevolgd door Artikel1 en VNL.

Media aandacht politieke partijen
 
Media aandacht politiek kleine partijen

Dat blijkt uit de Verkiezingsmonitor van LexisNexis, waarin alle zittende gekozen partijen én alle nieuwkomers dagelijks worden gemonitord. Naast de media-aandacht van de partijen, wordt ook de media-aandacht van de lijsttrekkers gemonitord.
Opvallend is dat deze uitkomst opmerkelijke overeenkomsten vertoont met de peilingenwijzer van Tom Louwerse (http://peilingwijzer.tomlouwerse.nl) van 28 februari. De enige verschillen zijn bij de PvdA en bij Artikel 1. Op basis van de media-aandacht scoren zij binnen hun groep respectievelijk een derde en een tweede plaats; op basis van de peilingenwijzer komt de PvdA op de zesde plaats en krijgt Artikel1 0 zetels.
De aandacht van politieke partijen in de media vertegenwoordigt dus in grote mate hoe de partijen in de peilingen liggen, en zal het in zekere mate ook beïnvloeden. LexisNexis monitort de politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Peilingen politieke partijen

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op LinkedIn of Twitter
  • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs