Vier valkuilen van het internet

15 September 2017 3:22pm
4 Valkuilen Internet

De internetrevolutie heeft een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid informatie binnen handbereik gebracht. Feiten, statistieken, inzichten – we hebben er overal en altijd direct toegang toe en ook nog eens zonder noemenswaardige kosten. Geen wonder dat een snelle zoekactie op internet vaak de eerste stap is wanneer u iets wilt weten. Als u zich oriënteert op een nieuwe laptop bijvoorbeeld, maar óók als u een belangrijke strategische beslissing moet nemen.

Prima natuurlijk. Er ontstaat pas een probleem wanneer een dergelijke zoekactie ook meteen de láátste stap is. Het is namelijk maar al te verleidelijk om te denken dat de gevonden zoekresultaten een volledig beeld schetsen. Veel mensen gaan ervan uit dat informatie die niet terug te vinden is via die vertrouwde, keurig geordende lijst met links, domweg niet bestaat of niet de moeite waard is. Een riskante aanname, die gênante, kostbare of zelfs desastreuze gevolgen kan hebben. Wees daarom op uw hoede voor onbetrouwbare informatie. 

Door u bewust te worden van vier potentiële valkuilen, doorziet u de beperkingen van standaard zoekmachines, voorkomt u uitglijders door onvolledige of onjuiste informatie, en bent u verzekerd van solide onderzoeksresultaten wanneer het er écht op aankomt. 

Meer lezen? Klik op de blauwe knop en download de volledige whitepaper!
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: 020 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op LinkedIn of Twitter
  • Ga naar nieuws voor interessante artikelen, whitepapers en blogs