Unieke database met nieuws- en zakelijke bronnen

LexisNexis heeft een unieke database die u toegang geeft tot meer dan 40.000 nationaal en internationaal gerenommeerde nieuwsbronnen en zakelijke bronnen. In onze database kunt u zoeken in ruim 212 Nederlandse publicaties, waaronder alle grote landelijke en regionale kranten, opiniebladen, duizenden websites, social media, blogs en forums. Hiermee heeft u toegang tot het meest complete aanbod van bronnen in Nederland.

Daarnaast kunt u zoeken in markt- & landrapporten, financiële & bedrijfsgegevens en PEP & Sanctielijsten. Tot slot biedt LexisNexis u de mogelijkheid om radio en televisie te monitoren.

Toegang tot (inter)nationale kranten, tijdschriften in print en online

Om optimaal op de hoogte te zijn, wilt u uiteraard beschikken over zo veel mogelijk informatie. LexisNexis geeft u toegang tot meer dan 40.000 internationaal gerenommeerde nieuwsbronnen en zakelijke bronnen. Onze database bevat ruim 212 Nederlandse publicaties, waaronder alle grote landelijke en regionale kranten en opiniebladen. Daarnaast kunt u duizenden websites, blogs en forums doorzoeken. De archieven van LexisNexis gaan tot 30 jaar terug, zodat u volledig inzicht krijgt in het onderwerp van uw keuze.

Een selectie van onze bronnen

LexisNexis nieuwsarchief oplossingen

Eenvoudig de berichtgeving van vandaag en gisteren doorzoeken? Het nieuwsarchief van LexisNexis omvat onder meer nationale en internationale nieuwsartikelen, bedrijfs- en marktrapporten en business magazines. De berichten blijven tot 30 jaar na publicatiedatum voor u beschikbaar.

Actuele krantenartikelen zijn 's morgens vroeg direct te vinden in onze database. Door een alert in te stellen, ontvangt u dagelijks automatisch het belangrijkste nieuws over zaken die u interesseren. U bent altijd op de hoogte van de actualiteit en u kunt snel inspelen op veranderingen en kansen. Een selectie van onze oplossingen:

Social media monitoring

Vanzelfsprekend wil u graag weten wat er speelt op social media. Het dagelijks en zelfstandig monitoren van alle social mediakanalen is een hele klus. Met LexisNexis hoeft u daaraan niet te veel tijd te besteden en ziet u in één oogopslag wat erover u is geschreven in social media.

LexisNexis biedt u de mogelijkheid om meer dan 10+ sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube en 150 miljoen websites te monitoren. U kunt met onze tool gemakkelijk social media kanalen doorzoeken, analyseren en de resultaten toevoegen aan uw rapport.

Radio en Televisie: doorzoeken en analyseren

Wilt u weten wat er op radio en tv wordt gezegd over uw organisatie, uw merk of uw concurrenten? Ervaart u dan nu de voordelen van de samenwerking tussen LexisNexis en Media Distillery.

Media Distillery

Media Distillery biedt volledig geautomatiseerde real-time monitoring. Een compleet nieuwe oplossing waarmee het bedrijf sinds kort de 25 meest bekeken en meest beluisterde radio- en televisiestations van Nederland continu monitort. Dit betreft zowel nationale als regionale zenders.

Doorzoeken en analyseren

Dagelijks analyseert Media Distillery 175 nieuws- en actualiteitenprogramma's. Binnen enkele seconden wordt alle gesproken en zichtbare tekst uit de videostroom gedestilleerd en geïndexeerd. Dat gebeurt met een combinatie van geavanceerde spraak- en beeldherkenningstechnieken die garant staat voor hoge betrouwbaarheid.

Relevante uitzendingen zoeken

Aan de hand van zoektermen vindt u alle relevante uitzendingen rondom uw merk, markt of concurrenten in de database. Dankzij de archieffunctie kunt u ook historische zoekopdrachten laten uitvoeren. De Media Distillery zoekmachine helpt u om uw resultaten verder te filteren.

De service van Media Distillery vormt een waardevolle aanvulling op de content collectie van LexisNexis. Door de uitbreiding met dit totaalpakket van Nederlandstalige radio en televisie kunnen wij een unieke combinatie bieden van online, print, social media en RTV content. Uw merk, markt en concurrenten zijn media-breed te monitoren voor een volledig overzicht. U kunt snel inspelen op de actualiteit en reageren wanneer dat nodig is.

Pep- en Sanctielijsten

De database bevat nieuws, bedrijfsinformatie, sanctielijsten, zwarte lijsten en PEP-meldingen.

Uiteraard wilt u voorkomen dat uw organisatie ten prooi valt aan risicovolle of frauduleuze bedrijven of personen. Met de compliance oplossingen van LexisNexis voert u een doeltreffende screening uit aan de hand van alle belangrijke internationale lijsten. Waaronder de lijsten van OFAC, FBI en EU Consolidated.

 • De lijst met internationale PEP's van Nexis Diligence bevat 1,4 miljoen profielen van PEP's, hun familieleden en belangrijkste partners.
 • Sanctielijsten en volglijsten bevat informatie afkomstig van meerder autoriteiten. De informatie omvat binnenlandse en internationale sancties, van meer dan 1.400 volglijsten uit

Biografieën

Gemakkelijk identificeert en volgt u personen, politici, investeerders, celebrities, zakenmensen en andere individuen. U onderzoekt u naast biografieën van bestuurders en commissarissen, ook zwarte lijsten, sanctielijsten en PEP-meldingen. Zodat u altijd precies weet met wie u zaken doet. In onze database:

 • Debrett's People of Today
 • ICC Directors
 • Biographies of Members of the European Parliament
 • Biographies of Peers
 • Gale Biographies
 • Biographies of Westminster Members of Parliament
 • Jigsaw People Profiles
 • Marquis Who's Who Biographies
 • Standard & Poor's Corporate Register of Directors & Executives
 • Who's Who (European Business, European Politics)
 • Top Management Biographies (France, Belgium, Luxembourg)
 • Content5 Persons
 • Info4C
 • WorldCompliance
 • B2B Live from 1Stop Data
 • Zoom People Information

Patentinformatie

Snel beschikken over de juiste patentinformatie? LexisNexis geeft u toegang tot de meest gedetailleerde verzameling IP-rechten. Met behulp van geavanceerde gegevensverwerkingsprocessen en innovatief database management voor u samengebracht in één internationale databank.

Internationale juridische informatie

Voer doeltreffend juridisch onderzoek uit door gebruik te maken van de meest uitgebreide internationale juridische databases. Vind snel de juridische informatie die u nodig heeft in de volgende jurisdicties: Groot-Brittannië, Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk en het Midden-Oosten. 

Krijg toegang tot tal van onderwerpen met de gebruiksvriendelijke interface en online onderzoek tools. Vind rechtszaken met zowel uiteenzettingen als samenvattingen, alsook de meest uitgebreide verzamelingen vonnissen en overdrachten.

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs