Het data-universum van
LexisNexis

LexisNexis verbindt je met een enorm, wereldwijd data-universum met:

 • 80.000 nieuwsbronnen (afkomstige uit Nederlandse en buitenlandse kranten)
 • Een nieuwsarchief dat tientallen jaar terug gaat in de tijd
 • Gegevens over 280 miljoen bedrijven en hun managers
 • Data over industrieën en markten
 • Juridische gegevens en wet- en regelgeving
 • 70 terabytes aan patentendata
 • Blogs en sociale commentaren

Ons portfolio van online oplossingen maakt onderzoek, media monitoring en -analyse, due diligence en monitoring van derden en datawetenschap mogelijk voor zakelijke, media-, non-profit-, overheids- en academische organisaties over de hele wereld.

Wat is LexisNexis?

Via de oplossingen van LexisNexis krijg je toegang tot (verrijkte) datasets om o.a.:

 • Zakelijk onderzoek te doen om besluitvormers op strategische plekken te informeren
 • AI applicaties te voeden met relevante data voor big data analyse
 • Kritische informatie ontdekken om flexibele strategieën mee te ontwikkelen en een concurrentievoordeel te behalen
 • Vertrouwelijke relaties te bouwen met derde partijen en tegelijkertijd regelgevende, reputatierisico's, financiële en strategische risico’s beperken
 • Uw reputatie en merk te beschermen
 • Studenten voor te bereiden op hun toekomstige carrière door wetenschappelijk onderzoek, team samenwerking en experimenten met datawetenschap te ondersteunen

Al dit versterken wij door een klantensuccesteam dat zich inzet voor het leveren van alle ondersteuning die nodig is om maximale waarde uit onze oplossingen te halen.

Onze producten & oplossingen

Met de hulp van onze goedgevulde database hebben wij diverse oplossingen ontwikkeld op het gebied van onderzoek, risk & compliance, marketing & PR en big data. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Oplossingen voor de hele organisatie

Onze oplossingen zijn relevant voor alle afdelingen van een organisatie:

Oplossingen per afdeling

Dit is LexisNexis

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Nexis Solutions, als onderdeel van LexisNexis® en de wereldwijde RELX-bedrijvenfamilie, ondersteunt diversiteit en inclusie en de rechtsstaat. Wij geloven in de kracht van informatie om de meest urgente uitdagingen ter wereld aan te pakken en tegelijkertijd ethische winst mogelijk te maken.

Onze toewijding aan het bevorderen van maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan het helpen van organisaties om integer te werken - van naleving van het auteursrecht bij het gebruik van gegevens tot het mogelijk maken van goed bestuur.

Rule of Law

In functionerende samenlevingen moet elke burger toegang hebben tot een onafhankelijk en transparant rechtssysteem. Wetten moeten door elke burger worden nageleefd - inclusief de staat. Waar deze rechtsstaat heerst, leeft men veilig, is er voldoende werk en een goed onderwijssysteem. In landen met een zwakke rechtsstaat prevaleren corruptie, armoede en geweld.

LexisNexis heeft zich daarom tot doel gesteld te zorgen voor de verspreiding van wetgeving. Dit gebeurt enerzijds door het brede scala aan legale producten, maar ook door de ondersteuning van geselecteerde sponsorprojecten.

Human Trafficking Index

Tegenwoordig leven meer mensen in slavernij dan in meer dan 350 jaar geschiedenis van de slavenhandel als geheel. De LexisNexis Human Trafficking Awareness Index analyseert opkomende trends in de bewustwording van mensenhandel door het maandelijkse volume aan artikelen te meten die dit probleem aanpakken. Zie onze infographic over de LexisNexis Human Trafficking Awareness Index voor meer informatie .

Kinderen zijn onze toekomst

We ondersteunen  SOS Kinderdorpen Internationaal (SOS Kinderdorpen Internationaal), de overkoepelende organisatie van meer dan 130 SOS Kinderdorpenverenigingen wereldwijd, die kinderen en adolescenten zonder ouderlijke zorg en gezinnen in moeilijke levenssituaties ondersteunen via een breed scala aan zorg-, onderwijs- en gezondheidszorgprogramma's ,

Werken bij LexisNexis
Ontmoet ons team

Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs