Blijf anderen een stap voor

Welke database garandeert het grootste aanbod aan nationale en internationale bronnen? En hoe weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij het doorzoeken van de krantenarchieven? Alleen de grootste online database is groot genoeg. Bijvoorbeeld voor efficiënt markt- of wetenschappelijk onderzoek en achtergrondinformatie uit meer dan 200 websites met 40.000 toonaangevende bronnen en met de mogelijkheid om bijna 40 jaar terug in de tijd te gaan.

Probeer Nexis nu 7 dagen gratis uit

Gebruiksvriendelijke
online onderzoek oplossing

 • Exclusieve samenwerking met DPG en Mediahuis
  Dankzij onze samenwerking met DPG en Mediahuis beschik je over de grootste online database met het meest complete aanbod aan nieuws en alle andere relevante informatie die je zoekt.
 • Grootste online database met internationale bronnen
  De grootste online internationale database garandeert dat je met onze honderden websites en tienduizenden bronnen altijd vindt wat je zoekt. Bovendien voegen we doorlopend nieuwe bronnen toe, zodat je over zoveel mogelijk data kunt beschikken.
 • Geen zorgen over copyright
  In tegenstelling tot veel andere partijen respecteren wij de copyright rechten van uitgevers. Met het gebruik van de content in onze database voorkom je dure juridische claims.
 • Gebruiksvriendelijk zoeken
  Dankzij onze flexibele zoekfuncties gebruik je zowel eenvoudige als geavanceerde zoektermen, precies op de manier waarop je wilt zoeken. Ervaar hoe Nexis je sneller helpt te vinden waar je naar zoekt.
 • Relevante resultaten
  Specifieke zoekfilters garanderen relevante resultaten, die je bovendien eenvoudig verder kunt verfijnen. Vind precies waar je naar op zoek bent, om efficiënter en sneller te zoeken dan je gewend bent.
 • Met handige tips en tricks
  Onze Nexis-consultants geven trainingen en bieden begeleiding, inclusief handige tips en tricks. Wij helpen je het maximale uit Nexis te halen, om jouw onderzoek en de resultaten verder te verrijken.

Door onderzoekers, voor onderzoekers

We analyseren ervaringen door onze gebruikers en zetten kunstmatige intelligentie in om Nexis doorlopend te verbeteren. Zo bouwen we bijvoorbeeld aan voorspellende zoekopdrachten en slimme dataresultaten, speciaal voor onderzoekers, journalisten, informatiespecialisten, bibliothecarissen, consultants en medewerkers van mediatheken die graag een stap verder gaan.

Met een aanbod uit meer dan 40.000 bronnen vind je het (inter)nationale nieuws, websites en blogs van persbureaus, biografieën en bijvoorbeeld de bedrijfs-, markt- en landeninformatie waar je naar op zoek bent. Met de ruim 4 miljard artikelen kun je tot bijna 40 jaar terug in de tijd. Nexis is de beste online database voor onder andere marktonderzoekers, journalisten en consultants die zoeken naar een uitgebreid kranten- en online archief.

Vraag een gratis proefabonnement aan en krijg direct toegang tot Nexis

Ervaar de voordelen van de
grootste online dataset

 • Zeker weten dat je het vindt. Op één platform met de meest complete verzameling relevante bronnen weet je zeker dat je altijd vindt wat je zoekt.
 • Krijg inzicht in de markt. Precies weten hoe de markt werkt en inzicht in concurrenten? Analyseer een specifieke concurrent of andere relevante partijen die actief zijn op het speelveld.
 • Vind nieuwe klanten en zakelijke kansen. Ontdek zakelijke kansen en onderzoek mogelijkheden om contact te leggen en de samenwerking aan te gaan met nieuwe relaties.
 • Achterhaal de context. Duik dieper in achtergrondinformatie en krijg de context die het bredere verhaal vertelt en het complete plaatje laat zien.
 • Neem beslissingen met meer vertrouwen. Verzamel informatie van betrouwbare uitgevers en titels die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen.

Gebruik Nexis voor jouw onderzoek

Voortaan onderzoek doen vanuit het breedste aanbod beschikbare bronnen? Ervaar hoe Nexis de (online) database is waar je naar op zoek bent. Vul het formulier in en je krijgt direct 7 dagen toegang.

Klik hier en krijg direct 7 dagen toegang tot Nexis

Meer weten over onderzoek? Lees onze blogs!