Cloudgebaseerd platform voor studenten en docenten

Nexis Data Lab voor het Hoger Onderwijs is een cloudgebaseerd selfserviceplatform waar studenten, onderzoekers en docenten in staat worden gesteld om zelfstandig onderzoeksprojecten uit te voeren.

Nexis Data Lab combineert de mogelijkheid om een ​​ongeëvenaarde hoeveelheid (nieuws)gegevens uit de LexisNexis database te doorzoeken en te analyseren zonder technische beperkingen.

Download de brochure

A screenshot of the main dashboard showing content search bar and a list of saved curated datasetsOntdek en verfijn de dataset


Voer termen, bronnen, bedrijven of citaten in de zoekbalk in om te beginnen, en pas vervolgens filters toe om uw zoekresultaten te verfijnen.


nexis-data-lab3


Analyseer en visualiseer bevindingen


Importeer en analyseer binnen enkele minuten duizenden nieuwsdocumenten met behulp van open-source of door LexisNexis ontwikkelde Python-bibliotheken.

A screenshot of a curated dataset being analyzed in a notebook environmentExporteer analyses


Met Nexis Data Lab is onderzoeksreproductie geen enkel probleem. Exporteer jouw analyse, notebookcode en documentgegevens om exacte bevindingen te repliceren, valideren en reproduceren of jouw onderzoek te hervatten.

Dit kan met Nexis® Data Lab

De bronnen van Nexis® Data Lab

De diepte en kwaliteit van de content van Nexis Data Lab zijn ongeëvenaard. Voor onze Nexis Uni gebruikers is het goed om te weten dat voor Data Lab dezelfde bronnen zijn gebruikt.

Maak gebruik van meer dan 15.000 nieuwsbronnen, juridische bronnen en zakelijke bronnen. Zoek in gedrukte en online tijdschriften, televisie­ en radio­-uitzendingen, nieuwsberichten en blogs. Krijg toegang tot berichten uit lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitge­breide archieven.

Vraag een demo aan
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs