Een dataplatform voor studenten en docenten

Nexis Data Lab voor het Hoger Onderwijs is een cloudgebaseerd selfserviceplatform waar studenten, onderzoekers en docenten onderzoek kunnen doen. Het is geschikt voor beginners en voor ervaren onderzoekers.

Doorzoek de uitgebreide LexisNexis' database met nieuwsbronnen en verwerk in Data Lab je data tot bruikbare onderzoekresultaten.

A screenshot of the main dashboard showing content search bar and a list of saved curated datasetsOntdek en verfijn de dataset


Voer termen, bronnen, bedrijven of citaten in de zoekbalk in om te beginnen, en pas vervolgens filters toe om uw zoekresultaten te verfijnen. Sla je resultaten op en ga de volgende keer verder waar je gebleven was.


nexis-data-lab3


Analyseer en visualiseer bevindingen


Importeer en analyseer binnen enkele minuten duizenden nieuwsdocumenten met behulp van open-source, door LexisNexis ontwikkelde, of je eigen Python-bibliotheken.

A screenshot of a curated dataset being analyzed in a notebook environmentExporteer analyses


Met Nexis Data Lab is onderzoeksreproductie geen enkel probleem. Exporteer jouw analyse, notebook code en documentgegevens eenvoudig naar je laptop om exacte bevindingen te repliceren, valideren en reproduceren of jouw onderzoek te hervatten.

Dit kan met Nexis® Data Lab

De bronnen van Nexis® Data Lab

De diepte en kwaliteit van de content van Nexis Data Lab zijn ongeëvenaard. Maak gebruik van meer dan 15.000 nieuwsbronnen, juridische bronnen en zakelijke producten. Zoek in gedrukte media, online bronnen en blogs.

Krijg toegang tot berichten uit lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitge­breide archieven die tot wel 40 jaar teruggaan. Meer over de bronnen van LexisNexis vind je hier.

Verder lezen? Bekijk de brochure

In een overzichtelijke brochure hebben we alle voordelen van Nexis Data  nog eens voor je op een rijtje gezet.

Download de brochure

Stel uw vraag
Meer weten over LexisNexis?
  • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
  • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
  • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs