Onderzoek voor universiteiten en Hogescholen

laptop-NexisUni-screen_klein Bied studenten en docenten met Nexis Uni® toegang tot een betrouwbaar online krantenarchief. De database bevat actuele en historische informatie uit landelijke kranten en uit het internationale nieuws. Het onderzoeksplatform is de meest uitgebreide krantenbank voor studenten van universiteiten en hogescholen.

Studenten en docenten krijgen toegang tot een digitaal krantenarchief dat tot 40 jaar terug in de tijd gaat. Tegelijkertijd is het een gebruiksvriendelijk platform met allerlei intuïtieve zoekmogelijkheden. Nexis Uni® is de ideale oplossing voor online onderzoek door studenten.

Krantenarchief voor Middelbare scholen

Speciaal voor middelbare scholen hebben wij Nexis Uni krantenbank ontwikkeld, vraag hier je toegang aan.

Inloggen Nexis Uni®

Let op: ben je student of docent en wil je inloggen in Nexis Uni®? Surf naar http://www.nexisuni.com/ of gebruik het vanuit de externe omgeving van jouw hogeschool of universiteit. Je kunt inloggen als jouw onderwijsinstelling een abonnement heeft .

En heb je vragen over het gebruik van Nexis Uni®?

Gebruik onze supportpagina

Voor studenten, docenten en medewerkers

 • Zelfstandig studentenonderzoek
  Nexis Uni® is speciaal ontwikkeld om zelfstandig studentenonderzoek te stimuleren. De krantenbank bevat nieuwsartikelen rondom alle relevante onderwerpen en thema’s.
 • Alomvattend onderzoeksplatform
  Het onderzoeksplatform combineert actuele en historische nieuwsartikelen, tot 40 jaar terug in de tijd. Nationale en internationale bronnen garanderen samen een compleet aanbod.
 • Zonder training of instructies
  Nexis Uni® maakt zoeken makkelijk voor beginners en helpt lessen eenvoudiger voor te bereiden. Beperk training en instructies, om het bibliotheekbudget beter te benutten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Nexis Uni® of zou je een online demo willen zien? Neem contact op, dan vertellen onze researchspecialisten je graag meer.

Data nodig voor jouw onderzoek?

Ben je professor, student, docent of onderzoeker aan een Hogeschool of Universiteit en op zoek naar data voor jouw onderzoek?  Ook daar kunnen wij mee helpen. Maak kennis met Nexis Data Lab.

Nexis Data Lab is een data mining & - analyse oplossing  waarmee data uit onze database toegankelijk wordt in een analytische omgeving. Gebruikers kunnen in enkele minuten duizenden documenten zoeken, verfijnen, analyseren en visualiseren in een veilige Jupyter notebook omgeving.

Klik hier voor meer informatie

Enkele van onze klanten:

false
false
false
Neem contact met ons op
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456
Meer weten over LexisNexis?
 • Wilt u persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
 • Volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter
 • Ga naar Kennisbank voor interessante artikelen, whitepapers en blogs